Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Zuid-Afrikaanse joden niet naar heilig land

sticker Roots Tribe Amsterdam North 2013 September

Joodse organisaties in Zuid-Afrika veroordelen ‘alarmistische’ uitspraken van de Israëlische ex-premier Avigdor Lieberman. Deze had beweerd dat joden een pogrom te wachten staat als ze het land niet snel ontvluchten richting Israël.

Volgens Lieberman creëert de Zuid-Afrikaanse regering een antisemitische en anti-Israëlische stemming. Zo zei minister Maite Nkoana-Mashabane dat zijn collega’s Israël pas zullen bezoeken als de situatie voor de Palestijnen verbetert. “De worsteling van het Palestijnse volk is onze worsteling”, meent hij.

sticker don't worry be jewish jewishid.nlHoewel deze uitspraken lokale joodse organisaties verontrusten vond men dat Lieberman te ver ging in zijn reactie.

Diens opmerking was alarmistisch en wekte woede op, schrijft iol.co.za/news.

“Het is onjuist en onverantwoordelijk te beweren dat (de uitspraken van Nkoana-Mashabane, df) zo extreem zijn dat ze daadwerkelijk tot pogroms zullen leiden”, stellen de organisaties.

sticker no allies no friends no surrender Amsterdam 2013

Wegens de Zuid-Afrikaanse ervaring met conflictbeheersing hopen joden juist dat het land een constructieve rol kan spelen in het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen.

Tot het einde van de Apartheid was Israël een der weinige bondgenoten van het land, maar de relatie is sindsdien ernstig bekoeld.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>