Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Zit Israël achter aanval wapenfabriek Soedan?

Khartoem brandende wapenfabriek
Woensdagnacht is een wapenfabriek afgebrand in het zuiden van de Soedanese hoofdstad Khartoem. Aanvankelijk meldde de regering dat er een brand begonnen was na een explosie in een opslag, maar al snel wees men de beschuldigende vinger naar Israël. Er wordt gesproken over een aanval met kruisraketten, maar men sluit betrokkenheid van ‘radar-ontwijkende’ gevechtsvliegtuigen niet uit.

Israël zou twee motieven hebben. Enerzijds zou de vernietiging van de ‘Yarmouk’ fabriek de strijd van de regering tegen de Israëlische bondgenoten in Zuid-Soedan ondermijnen, maar ook zouden wapenleveranties aan Hamas erdoor in gevaar kunnen komen.

De Soedanese regering beschuldigde Israël al eerder van dergelijke aanvallen, waarvan de meest bekende plaatsvond op een konvooi dat in 2009 wapens leverde ter ondersteuning van de genocide in het westelijk gelegen Darfoer. Bij die aanval zouden enkele tientallen militairen omgekomen zijn.

Minister van Informatie Ahmed Bilal Osman beweert in ieder geval dat ook nu Israël de boosdoener is en dat daarvoor allerlei bewijs bestaat. De vliegtuigen zouden duidelijk te zien geweest zijn en ook zegt hij dat er niet-ontplofte raketten gevonden zijn. Bovendien zou Israël de enige vijand van het land zijn. Ook beweert de minister dat er een ‘legale vergelding’ tegen de joodse staat zal volgen, zonder te specificeren in welke vorm die zal plaatshebben. “They killed our people, this is not cheap”, aldus Osman.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat er protesten in de “islamitische” wereld tegen de Israëlische agressie zullen volgen, want het bombarderen van een wapenfabriek vinden de zogenaamde moslims waarschijnlijk stukken ernstiger dan het vermoorden van honderdduizenden ongewapende negers in Darfur.

DF

Gerelateerd:

Argumenten tegen aanval VS op Iran

Sjiieten Pakistan beginnen ‘t te begrijpen

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?

Virtual defection: de Mossad in Iran


Tags:        |   

1 reactie

  1. (ingezonden)
    Dat Khartoum moge branden, zo staat het in de bijbel!!‏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>