Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Zijn moslims de nieuwe nazi’s?

sticker god allah mohammed boodschapper islam Amsterdam south-east 2013 january Hizb.nl

“Joden zijn de nieuwe Joden van Europa en moslims zijn de nieuwe nazi’s van Europa”, aldus een der slotopmerkingen in de laatste videoclip van Pat Condell. “Het gaat niet om alle moslims”, voegt de islamcriticus daar nog aan toe, “maar genoeg om verschil te maken”.

De Britse komiek sloeg de plank soms wel eens mis, maar poneert hier in zijn A special kind of hate een stelling die helaas niet heel ver bezijden de waarheid lijkt te liggen. Want laten we eens kijken naar enkele landen waar de islam* diep in de grondwetten doorgedrongen is: Saudi-Arabië, Afghanistan en Pakistan.

sticker submission Amsterdam center 2013 December islamSaudi-Arabië

Het Saudische koninkrijk kent een ‘basiswet’ die in Koran en islamitische wet (sharia) is geworteld, schrijft Wikipedia. Het land wordt sterk gedomineerd door aanhangers van de soennitische islam. Minderheden, en dan vooral sjiitische moslims, worden door het regime ernstig gediscrimineerd. Veiligheidsdiensten bestempelen sjiieten met een mening daarover al snel als ‘terroristen’.

De sjiitische moslims bewonen van oudsher de Oostelijke Provincie, een regio die zeer rijk aan fossiele brandstoffen is. Opbrengsten daarvan komen echter niet ten goede aan de sjiieten. Regelmatig zelfs worden activisten uit hun gemeenschap vermoord tijdens politieacties of ‘terechtgesteld‘ door het regime. Sjiitische meisjesscholen hebben allen een soennitische man als rector, zo eist de wet.

street art sticker 'PNZ' in De Jordaan

Afghanistan & Pakistan 

Pakistan en buurland Afghanistan kennen sterke sharia-invloeden op hun wetssysteem en worden beide gedomineerd door de soennitische Pashtun-stam. Deze Pathanen beheersen niet alleen het leger en de politiek, maar kennen ook talloze private milities en religieuze bendes die bepaald niet zachtzinnig met minderheden omgaan. Christenen, hindoes en sjiitische moslims zijn hiervan het voornaamste slachtoffer.

De mannen worden straffeloos afgeperst, beroofd, ontvoerd en zelfs (door agenten in de gevangenis) gedood, terwijl meisjes en jonge vrouwen na groepsverkrachtingen worden vermoord of simpelweg verdwijnen. Wekelijks kidnappen soennieten diverse jongedames om ze vervolgens te dwingen tot bekering en een huwelijk of een leven als prostituee. ‘Slow-motion genocide’ is de term waarmee men de situatie voor minderheden omschrijft.

IS-kalifaat & Marokko

Bovengenoemde barbaarsheden zie je op nog veel grotere schaal op het territoir dat terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak beheerst. Slavernij en volkerenmoord zijn in het ‘kalifaat’ aan de orde van de dag.

sticker 2014 July Philadelphia street-art girl hijab head-scarf hoofddoekIn een minder streng islamitisch land als het overwegend soennitische Marokko zijn onrechtvaardigheden eveneens diep verankerd in de lokale cultuur.

Meisjes worden daar vaak al jong uitgehuwelijkt, want seks voor het huwelijk is er taboe. Als dochters ‘geopend’ worden alvorens zij trouwen brengt dit schande over de familie. Zelfs als een meid verkracht wordt verandert haar status plots in die van een soort ‘Untermensch’. De Marokkaanse wet gaf verkrachters van minderjarigen tot vorig jaar nota bene het recht om hun slachtoffers te huwen. Deze praktijk zou bepaald nog niet uitgebannen zijn, al is het rechtssysteem inmiddels gewijzigd.

Is de islam nazistisch?

Essentieel aan het nazisme is dat sommige individuen vanwege hun vermeende raciale of ideologische superioriteit oneindig meer rechten hebben dan hun medemens. Deze ‘minderwaardige’ personen, zoals bijvoorbeeld Joden, democraten, Slaven, socialisten of Zigeuners, mag men via belastingen plunderen, middels grof geweld verjagen uit hun gebieden, tot slaaf maken of zelfs in kampen opsluiten en massaal uitmoorden.

graffiti Laser 314 Holland Amsterdam 2015 March war many will die

Het voert wellicht wat ver om de islam gelijk te stellen met nazisme, al is het maar omdat de een een religie is en de ander een ideologie, maar opvallende parallellen zijn er - nog afgezien van virulent antisemitisme – zeker. Hitler zelf zou zelfs geïnspireerd zijn door de Armeense genocide. Omstreeks 1915 werden Armeniërs en andere christelijke minderheden in de restanten van het Osmaanse Rijk grootschalig en gecoördineerd door de soennitische Turken uitgeroeid. Meisjes en jonge vrouwen verdwenen massaal in gedwongen huwelijken en slavernij.

Het gedrag van veel in Nederland wonende moslims lijkt niet fundamenteel van deze mentaliteit van te wijken. Autochtone tieners verdwijnen op redelijk grote schaal in het ‘loverboy-circuit’ en aan de lopende band worden blanke oudjes thuis en op straat geplunderd door ‘getinte’ types. De Marokkaanse gemeenschap, waar de daders van zulke misdrijven voor een fors deel uit afkomstig zijn, lijkt zich niet ernstig aan het laffe en lage gedrag van zijn zonen en broers te storen. Men wilde echter wél een stille tocht organiseren voor de 19-jarige roofovervaller Ali el Bejjati, die in 2005 overleed tijdens een beroving.

Riga Hitlergroet Nazi sticker

DF

* Ik hanteer hier als maatstaf: regeringen die zichzelf als erg recht in de leer beschouwen, dus los van de vraag of het hier gaat om ‘de echte islam’, dan wel een soort mismaakte, haatvolle en achterlijke versie van deze religie, een stelling die me heel redelijk te verdedigen lijkt.

Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>