Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Zijn alle dieren gelijk?

sticker Veka Vek roze zwijn Amsterdam

In Metro lees ik dat “de chauffeur van het parket-generaal van het Openbaar Ministerie in Den Haag een geldboete van 180 euro krijgt voor gevaarlijk en hinderlijk rijgedrag” (24 oktober 2005).

Een kleine geldboete voor het doelbewust in gevaar brengen van medeweggebruikers, poging tot doodslag dus, en dat nog wel tijdens werktijd! Geen ontslag of intrekking van het rijbewijs van de chauffeur van procureur generaal Dato Steenhuis, laat staan gevangenisstraf.

Volgens de meest gangbare theorieën heeft het OM de taak om criminelen te vervolgen in plaats van in dienst te nemen. Zou een criminele niet-ambtenaar door de juridische ambtenaren (ook wel: ‘rechters’) net zo coulant behandeld worden, of zijn in Nederland alle dieren nog steeds niet gelijk voor de wet?

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>