Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

XIII spin-off ‘Kolonel Amos’: spionage Israël vs USA

XIII Colonel Amos spin-off

Voor een ieder met belangstelling voor stripboeken en duistere bureaucratische machinaties kan ik de nieuwe XIII Mystery aanbevelen.

XIII Colonel Amos Moshe DayanNet als de eerdere spin-offs ‘Irina’ en het meesterwerkje ‘De Mangoest‘ beschrijft ook ‘Kolonel Amos’ op niet onaardige wijze de belangentegenstellingen en dwarsverbanden zoals die tussen de georganiseerde misdaad en veiligheidsdiensten bestaan.

Het verhaal start met een bomaanslag op de procureur generaal van de staat New York en een door de anti-terreur eenheid van de FBI opgezette val voor de mysterieuze Israëlische spion ‘Dovev’.

XIII Colonel Amos een grap bom

Geleidelijk aan verklaart de strip het in nevelen gehulde verleden van de eenarmige kolonel.

Hoewel hij er zelfs niet voor terugdeinst de Iraniërs te betrekken in een poging de Israëlische ambassade af te luisteren lijkt Amos ondanks of dankzij zijn joodse achtergrond toch liever buiten ‘Operatie Giordino’ te blijven.

De spannende ontknoping bevat elegante raakvlakken met zowel de geschiedenis van de joodse staat als met de oorspronkelijke reeks en ook in werkelijkheid blijkt spionage tussen bondgenoten vaak een uiterst heikel punt!

DF

Gerelateerd:

XIII Mayflower Day: strip over Europese kolonisatie VS

XIII Mystery / De Mangoest


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>