Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Wrange overwinning nabestaanden moorden Antwerpen

drawing machine guns firing
Op 11 mei 2006 vermoordde Hans van Themsche (indertijd 18) in Antwerpen de zwangere kinderoppas Oulematou Niangadou (25) uit Mali en haar 2-jarige oppaskindje Luna Drowart. Mede wegens zijn racistische motieven kreeg de dader levenslang opgelegd in 2008.

Nabestaanden van Niangadou probeerden van Van Themsche een schadevergoeding los te krijgen maar helaas voor hen bleek hij ‘financieel onvermogend’. Hierna wendden zij zich tot het Fonds voor Arbeidsongevallen maar dit wees de claim af omdat het geen arbeidsongeval zou betreffen.

~ 'No hero' Warren Ellis ~

~ ‘No hero’ Warren Ellis ~

Tegen deze mening gingen de nabestaanden succesvol in beroep, doch laat het besluit een wrange bijsmaak na.

De nieuwe juridische basis ligt in een ouder vonnis van het Hof van Cassatie. Dit stelt dat niet het motief van de dader doorslaggevend is maar de reden waarom een slachtoffer zich ergens bevond, in dit geval dus als uitvoering van werkzaamheden als nanny.

Het nieuwe vonnis op zich is niet onlogisch en voor slachtoffers of nabestaanden van dergelijk geweld natuurlijk gunstig.

Vervelend bijeffect van de juridische logica is wel dat het Fonds voor Arbeidsongevallen de schadevergoeding nu kan vorderen bij de ouders van de vermoorde peuter Luna, al is nog onduidelijk of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren.

DF

Gerelateerd:

Schadevergoeding bloedbad Alphen


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>