Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Worden Irak & Syrië een nieuw ‘Af-Pak’?

sticker Rebels Amsterdam East 2014 March skull bones schedel

De verovering van de Noord-Iraakse stad Mosul door strijders van de Islamitische Staat in Irak en de Levant ISIL (of ISIS) heeft ruim een half miljoen inwoners van de regio op de vlucht gedreven.

Dit maakte de Internationale Organisatie voor Migratie woensdag bekend. ISIL is een uiterst bruut jihadistisch terreurnetwerk dat zowel delen van Irak als het oosten van Syrië controleert. De groep zou zo’n 10.000 leden tellen, onder wie ook relatief veel westerlingen.

sticker RNERS Amsterdam center 2013 August terroristDe gewelddadige chaos in het grensgebied tussen Syrië en Irak zou volgens de Turkse krant Hürriyet de regio wel eens kunnen omtoveren in een nieuw ‘Af-Pak’. Dit is militair jargon voor Afghanistan en Pakistan. ISIL slaagde er eerder al in om het met al-Qaida verbonden al-Nusra Front te verdrijven uit Oost-Syrië.

De verovering van Mosul brengt het ‘ISIL-kalifaat’ tot aan de grenzen van het territorium dat beheerst wordt door de machtige Patriottische Unie van Koerdistan (PUK). Een oorlog tegen de goedgetrainde Koerdische peshmerga’s dreigt.

sticker guerilla wisdom Amsterdam center 2013 August

Iran deed een dag voor de slag om Mosul nog een oproep aan de Turkse regering om samen te strijden tegen extremistisch terrorisme. De stabiliteit van beide landen zou anders in gevaar komen.

DF

Gerelateerd:

Hevige strijd Syrië ISIL vs al-Nusra Front

Invloed ISIL bedreigt positie al-Qaida

Al-Qaida: ISIL in Syrië is ramp voor jihad

Syrië: oorlog tussen ISIL en al-Nusra Front


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>