Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Westers complot moord Khadafi?

Gaddafi graffiti 'Revolution', Amsterdam, the Netherlands

Afgelopen zondag viel in de Italiaanse krant Corriere della Sera te lezen dat de Libische leider Mouammar Khadafi niet zou zijn gedood door een Libische rebel maar door een Franse spion, vermoedelijk in opdracht van de voormalige president Nicolas Sarkozy.

De krant baseert zich op anonieme westerse diplomaten.

Het bericht sluit goed aan bij eerdere artikelen waarin beweerd werd dat de Libische dictator in 2007 Sarkozy’s verkiezingscampagne met 50 miljoen dollar gesteund zou hebben, ook al is daar nog geen helderheid over.

In dit scenario vloeit de moord op Khadafi logisch voort uit het Franse verlangen hem het zwijgen op te leggen, alvorens pijnlijke onthullingen de media zouden bereiken.

Sarkozy werd overigens al eerder in verband gebracht met corruptie, onder andere rondom wapenleveranties aan Pakistan.

Normaliter blijven dergelijke schandalen decennialang afgedekt terwijl de meesten waarschijnlijk zelfs nooit de openbaarheid bereiken, maar dankzij de Arabische Lente en onthullingen van Wikileaks was het in dit opzicht toch smullen de laatste tijd.

Hopelijk zullen de komende jaren nog vele beerputten openen en keert de internationale politiek nooit meer terug tot de gesloten ‘business as usual’.

DF

Gerelateerd:

Bizarre paradox in Europees Libië-beleid

Bradley Manning

Politici zijn wereldvreemd: corruptie in Afghanistan

Onduidelijkheid rond val Srebrenica

Khaddafi’s laatste uren

Bayda, het aanstaande bloedbad

Fransen betrokken bij voorbereiding genocide


Tags:        |      |   

2 reacties

  1. Dat is raak verwoord Breinbrouwsels, in die zin is iets als ‘Vooruitgang’ tamelijk relatief.

  2. Vroeger had je met je pet in de hand alleen maar met wat adel te maken. Als je daar een keer per jaar met een vlaggetje in de hand voor stond te knipmessen en de tiende penning af en toe betaalde werd hooguit je dochter in haar bruidsnacht door de heerser genaaid.

    Nu hebben we te maken met zelfbenoemde en elkaar af en toe beconcurrerende adelijken over wiens heldendaden je dag en nacht geinformeerd wordt door hun herauten en stadsomroepers en die niet alleen je dochter maar je hele gezin naaien alsof ze gebukt staan.

    Petje af voor die roedel apen die een massa andere apen hebben afgericht om bananen voor ze te pellen en desnoods uit het vuur te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>