Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Werkzaamheden trambaan Roelof Hartplein 2013

sticker super Mao Amsterdam 2013

Sinds maandag 30 september is een stel bouwvakkers bezig met het openbreken van het Roelof Hartplein te Amsterdam.

Vorige week beperkte de geluidsoverlast zich van zeven uur ‘s ochtends tot ergens in de namiddag, maar vandaag werkt men om 21:18 nog rustig door.

Twee vrachtwagens voorzien van gigantische drilboren trillen het wegdek los terwijl een graafmachine het puin verwijdert.

Gelukkig maar dat ik geen kleine kinderen heb, bedenk ik me, want die zouden onmogelijk in slaap vallen met dit lawaai.

sticker logo Amsterdam + 2 vrouwen 1Het is dit jaar de zevende of achtste keer dat het plein deels of geheel wordt opengetrokken.

Een raadslid bij de gemeente vertelde me eens dat er meestal geen noodzaak tot zulke werkzaamheden bestaat, behalve dan het spekken van de kassen van aannemers en corrupte ambtenaren.

Deze laatsten verdelen immers de lucratieve opdrachten in ruil voor dik gevulde enveloppen ‘onder tafel’.

Smeergeld, corruptie, steekpenningen, omkoping … het heeft veel namen, doch immer is de hardwerkende belastingbetaler de lul.

En in dit geval natuurlijk ook omwonenden van het plein in Zuid die kampen met herrie en daarnaast natuurlijk de vele (tien)duizenden fietsers, scooters en wandelaars die dagelijks via deze verkeersknoop Oost, De Pijp, Centrum, West of Rivierenbuurt bereiken.

De ambtenaren die zich lieten omkopen voor deze openbreking zal het ongetwijfeld worst wezen, want rond een uur of vier rijden zij per bolide vanaf het gemeentehuis richting hun riante villa’s buiten de stad.

Gezeten in bubbelbaden en afgevuld met kaviaar en champagne denken ze vast niet vaak aan de oudjes die met hun rollators en wandelstokken niet meer langs het plein konden.

vuilnisbak Amsterdam 2013 logo 3 kruizen

Alles in naam van de mobiliteit natuurlijk, of tenminste dan de tram.

Dit is wellicht het meest heilige icoon van het Amsterdamse stadsbestuur, dat traditioneel door de sociaaldemocratische PvdA beheerst wordt.

Net als fascisten en nazi’s vinden PvdA’ers dat het collectief prevaleert boven “individuele” belangen zoals die van fietsers en wandelaars.

Het verbaast dus niet dat de trams alle richtingen nog gewoon kunnen gebruiken, daarin begeleid door verkeersregelaars, terwijl het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) de puinhoop juist steeds veroorzaakt (de arbeiders lijken nu om 21:43 af te taaien).

Op dag een van de werkzaamheden was het fiets- en zebrapad tussen de bibliotheek en het College hotel nog in tact, maar desalniettemin heel asociaal met hekken geblokkeerd.

Zelfs nadat de werklieden vertrokken bleef het afgesloten, waarna een of meerdere personen de constructie open wisten te wrikken of trappen ter herstel van de mobiliteit.

DF

Gerelateerd:

Hekjes tramhaltes Roelof Hartplein, deel IV

‘Op de tram’, door Jorie Horsthuis

Sticker Lastplak: de eikel van Stadstoezicht

Amsterdam: de ‘Taggart Tunnel’ van het GVB

Copenhagenize Amsterdam

Hekjes tramhaltes Roelof Hartplein

Fietsenterreur AFAC in binnenstad Amsterdam

Geen voeten meer op bankje door de crisis

Megalomane amateurs

‘(L)overheid’: de staat als pooier

Politie casht in Amsterdam Zuid


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>