Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Wat is een moslim?’

haatbaard-demo-Museumplein-spandoek

Vanaf begin 2002 verdiepte ik me stevig in de Koran en hadiths en ik vond het overgrote deel van de teksten die ik tegenkwam interessant en vaak ook prachtig. Een tijd noemde ik me zelfs ‘moslim’ en leefde ook min of meer zo.

In het geloof werd ik ‘begeleid’ door een imam die was verbonden met de Turkse organisatie Milli Görüş. Met hem was ik een buddy-project aangegaan wat hem zou helpen met integratie en tegelijkertijd mijn inzicht in de islam zou vergroten.

sticker Love thy neighbour Amsterdam Spui 2013Ondanks of misschien juist dankzij het feit dat ik totaal a-religieus opgevoed ben, voelde het erg bijzonder om deel uit te maken van een spirituele gemeenschap – de ‘oemma’ – en deed ik veel nieuwe contacten op met moslims uit de meest uiteenlopende stromingen.

Ik leerde bidden, beperkte enige tijd mijn alcoholmisbruik tot enkele glazen per maand en kende op een gegeven moment zelfs enkele hoofdstukken uit de Koran – in het Nederlands én in het Arabisch – uit mijn hoofd.
Mijn enthousiasme brak echter op de vraag: ‘wat is een moslim?’

Met name Marokkanen maar ook veel Turken kwamen regelmatig erg negatief in de publiciteit en ik vroeg me af of zij ‘er’ ook bij hoorden.

haatbaard-demo-Museumplein niqaab

Tot mijn verbazing ontdekte ik dat allerlei slavenhandelaars, bejaardenknuppelaars en ander schorem gewoon als ‘moslim’ geaccepteerd werden, zolang ze zich in moskeeën begaven of in ieder geval niet openlijk afstand namen van de islam.

Toen haakte ik af, zeker omdat men in het algemeen vond dat ik hen geen ongelovigen mocht noemen.

Inmiddels lopen maatschappelijke spanningen tussen moslims en niet-moslims regelmatig hoog op in Nederland en noem ik mij hooguit nog ‘libertariër’, dat vind ik toch een duidelijker verhaal.

DF

Gerelateerd:

Aboe Kasim (Sharia4Belgium) overtreedt zelf sharia!

Ter verdediging van imam Fawaz Jneid

Waarin Theo van Gogh groot was

Onwetende moskeevoorzitter te Osdorp

Groene fondsen bij Milli Görüs zijn onislamitisch


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>