Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Wanneer breekt de belastingstaking uit?

sticker your utopia my dystopia Laser3.14 Amsterdam

Voor kleine mensen was knikkeren altijd een enorm leuk tijdverdrijf. Je deed enorm je best te winnen van je klas- en buurtgenootjes en soms oefende je je vaardigheden in je vrije tijd. De mooiste knikkers wilde je natuurlijk winnen of in ieder geval niet verliezen. Als er echter een of andere halfzachte ‘volwassene’ bij kwam staan die zei dat het spel op deze wijze ‘oneerlijk’ was en je dwong de gewonnen knikkers ‘terug’ te geven, verdween alle lol uit het spel. Dan stopte ik met spelen en ging ik als kleuter alvast in belastingstaking.

sticker 'reset het kabinet'

Een van de belangrijkste facetten uit de economie is dat je door hard en slim werken meer kan verdienen dan je buurman. Als gevolg hiervan kan je meer goederen en diensten aanschaffen en voor velen is dit een belangrijke drijfveer om zich in te spannen en innovaties te creëren.

Nu echter onder leiding van de “liberale” VVD het pad van de nivellering – als voortzetting van het beleid van eerdere kabinetten – verder ingezet wordt, dreigt deze fundamentele drijfveer verder ondermijnt te worden.

Het pamperen van werklozen en het bestraffen van werkenden via belastingen dreigt grote delen van de bevolking in de armen van de zogeheten ‘armoedeval‘ te drijven, waarbij werken niet of nauwelijks meer loont dan teren op de sociale dienst.

DF

P.S.: een ondernemer geeft vast het goede voorbeeld

Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>