Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Waarom zo veel verkrachtingen in hoofdstad New Delhi?

sticker meisje 020
Indiaas hoofdstad New Delhi werd onlangs opgeschrikt door een gewelddadige groepsverkrachting in een bus. Het is nog maar de vraag of de 23-jarige studente geneeskunde het zal overleven en ook haar mannelijke reisgenoot raakte zwaargewond tijdens de aanval. De roep om de doodstraf voor daders zwelt aan.

graffiti make feminism a threat again AmsterdamZo’n tachtig procent van de vrouwelijke bevolking van New Delhi heeft seksueel geweld ervaren en een even groot percentage voelt zich ‘s avonds niet veilig op straat, ondanks dat de stad voor elke 223 inwoners een politieagent heeft. Er bestaan verschillende verklaringen voor het vrouwonvriendelijke klimaat.

Een hoge politiefunctionaris beweert dat de oorzaak ligt in toenemende emancipatie, die ertoe leidt dat vrouwen vaker aangifte doen van seksueel geweld.

Opsporing van daders heeft echter weinig prioriteit, aangezien een groot deel van de politiemacht permanent bezig is met het beveiligen van de vele politici die de stad herbergt. Terwijl in 1973 nog 44 procent van de verkrachtingen leidde tot een veroordeling was dat percentage in 2010 gezakt tot 26.

Een ander probleem in New Delhi is de ‘nabijheid van de macht’. Veel daders van seksueel geweld beschikken over invloedrijke connecties hetgeen juridische vervolging lastig maakt.

Het probleem van geweld tegen vrouwen beperkt zich helaas niet tot de hoofdstad van India.

Delhi street st traffic sign Philadelphia 2014 July rape India

Zo werd een half jaar geleden de 38jarige Sohanlal Chouhan gearresteerd wegens mishandeling van zijn echtgenote. De jaloerse inwoner van Indore had een kuisheidsgordel bevestigd op zijn vrouw door gaatjes te boren aan weerszijden van haar vagina.

DF

Gerelateerd:

Verkrachting Brussel stigmatiseert allochtoon

Verkrachter Arnhem kost samenleving 1,5 miljoen

Overheid faalt structureel bij zedenzaken

Vrouw-van-de-straat: seksuele intimidatie in België

Verkracht ‘ns een Officier van Justitie!

Vaginaal racisme in India

Kill Bill in de Emiraten

Doodstraf voor zedenmonster Robert Mikelsons


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>