Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Waarom poepbacteriën in broodje kebab?

sticker Yatusabes man reads on toilet Amsterdam 2012

Tijdens mijn laatste bezoek aan Israël vertelde iemand die in Jeruzalem voor de keuringsdienst van waren werkt me een verhaal over hygiëne-problemen met restaurants waar moslims in de keuken werken:

“Na het poepen gebruiken ze geen wc-papier om hun kont te reinigen, maar doen dit met hun linkerhand. Dit is een islamitisch gebruik en daarom staat er bij moslims vaak een kleine gieter naast de toiletpot.”

sticker pq wc-papier Amsterdam“Doorgaans wassen ze hun handen daarna wel met water maar – zeker als men geen zeep gebruikt – is de kans levensgroot dat er allerlei bacteriën aan hun vingers blijven kleven. Als men er niet werkt met plastic handschoenen komen deze vervolgens ook op etenswaren terecht.
sticker 'meer shoarma minder politiek', Amsterdam

Ook tijdens de traditionele wassing voor het gebed (‘woedoe’) reinigt men de anus met de hand, dus zijn risico’s voor de volksgezondheid relatief groot.”

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>