Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Waarom geen nivellering onder toeristen nastreven?

sticker Alltournative offering tours Amsterdam August 2013

Tijdens een discussie op een sociaal platform ontstond zojuist een plan dat met recht ‘revolutionair’ genoemd mag worden: het nastreven van nivellering bij toeristen.

Immers, waarom zouden rijke toeristen evenveel betalen voor goederen en diensten als hun arme collega-reizigers?

Kan iemand bij wie het hart links klopt voor zulk onrecht een rechtvaardigingsgrond bedenken?

Het idee ontstond naar aanleiding van een afbeelding op Facebook die was geplaatst door fotograaf Maarten B. en werd aangevuld met opmerkingen van Michiel S. , Arjen S. en ondergetekende.

sticker Joy Ride Tours AmsterdamOp de foto staan toeristen afgebeeld die klungelig op hun gehuurde fietsen klauteren.

Uiteraard levert een stad vol fietsende amateurs voor toeristen zelf en de bewoners een groot risico op, dus waarom zou de Gemeente geen fiets-cursussen voor ze organiseren?

Hiervoor kunnen vrijwilligers ingezet worden, die in ruil daarvoor een extra uitkering zouden kunnen ontvangen.

En daarbij gratis leen-fietsen uitdelen, eventueel de exemplaren die door AFAC weggeknipt zijn daarvoor te gebruiken.

En als klap op de vuurpijl en geheel in lijn met de door De Vrijspreker helder uiteengezette golf aan gelijkheidsbevorderende maatregelen uit het regeerakkoord, waarom de kosten van deze operatie niet gewoon ‘afwentelen’ op rijkere toeristen?

Waarom zouden zij moeten profiteren van hun noeste arbeid tijdens een vakantie in Arbeidersparadijs Amsterdam?

Ai_Amsterdam_logo

Waarom zouden we deze van onze progressieve idealen uitzonderen? Hebben zij geen recht op ons verlicht idealisme, bijna een kwart eeuw na de val van De Muur?

Waarom zou nivellering stoppen bij de landsgrens?

Toegegeven, het plan zal misschien enkele honderdduizenden kapitalistische toeristen ervan weerhouden Nederland te bezoeken, maar daarvoor krijgen we ongetwijfeld minstens evenveel proletarische toeristen in de plaats.

Bijkomend voordeel is dat we zo de werkloosheid kunnen bestrijden door de massale – al dan niet gedwongen – inzet van vrijwilligers en niet te vergeten de enorme hoeveelheid bureaucraten die nodig zal zijn om de inkomens en bezittingen van de bezoekende toeristen te controleren.

Heimelijke profiteurs willen we hier niet hebben natuurlijk.

Fietsende toeristen Prinsengracht

Gezien de corruptie in de rest van de wereld (die hier afwezig is) moeten ambtelijke brigades bovendien controles op de rijkdommen van de toeristen uitvoeren in de landen van herkomst, hetgeen weer omzet en werkgelegenheid schept in de door de recessie geplaagde luchtvaartsector.

Ook zal het verminderde aantal rijke toeristen hier de afgunst onder Amsterdammers doen afnemen, waardoor zij minder zullen mopperen op het stadsbestuur dat zijn chronische begrotingstekorten immer financiert met systematische belastingverhogingen.

Kortom, dit plan kent alleen maar winnaars!

DF cs

P.S.: bovenstaand plan is niet serieus bedoeld

Foto van fietsende toeristen is gemaakt door stadsfotograaf Maarten Brante,
zie ~ http://www.maartenbrante.com/page/1 ~ voor meer afbeeldingen.

Gerelateerd:

Copenhagenize Amsterdam

Fietsenterreur AFAC in binnenstad Amsterdam

De voordelen van de bierfiets

Natuurmens in de stad III

Politie casht in Amsterdam Zuid


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>