Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Vrouwen Jordanië: mishandeling = oké

tegel vrouw mond dichtgenaaid Amsterdam Spui 2013 August

Jordaanse vrouwen hebben er in het algemeen weinig problemen mee als mannen ze mishandelen, blijkt uit onderzoek. Maar liefst zeventig procent van de dames kan er op z’n minst één rechtvaardiging voor bedenken.

Vreemdgaan ziet 65 procent als een goede grond voor een flink pak slaag, terwijl het laten aanbranden van voedsel door twee procent beschouwd wordt als argument voor het ontvangen van klappen. Redetwisten is in slechts zes procent van de situaties een reden voor een forse aframmeling, meldt The Jordan Times op grond van een studie.
sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

Een stevige ranselpartij na het beledigen van de echtgenoot kan in 38 procent van de gevallen goedkeuring wegdragen. Een kwart der dames vindt een fysieke afstraffing prima als de vrouw vergeet haar man te voeden.

Het onderzoek uit 2012 bevat de meningen van 11.352 vrouwen. Minder dan 1 op 10 Jordaanse vrouwen tussen de 15 en de 49 bezit een huis of grond, was een andere bevinding van de studie.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>