Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Vrolijke & maffe berichtjes

sticker super Mao Amsterdam 2013

‘China brengt teksten Mao uit in hiphopversie’

China gaat wijsheden van de voormalige leider Mao Zedong in een hiphopversie op plaat uitbrengen. Met die modernisering wil de communistische leiding de Mao-nalatenschap bij jongeren populair maken. De uitgave komt in het jaar dat wordt gevierd dat Mao 110 jaar geleden werd geboren (Volkskrant, 28/11/2003).

‘Religie’
Volgens imam Khalil el-Moumni koesteren alle religies dezelfde verachting voor homo’s. Wat een ongekend begrip voor de andere religies! Eindelijk, na honderden jaren van onbegrip, strijd en moord hebben de godsdiensten elkaar misschien gevonden. Zullen ze in hun gedeelde homohaat dan eindelijk tot elkaar komen? Is de verzoening nabij? Nu maar hopen dat de kerk de uitgestoken hand aanneemt. Wat een prachtige zaak toch: de religie! (Hans de Wit, ingezonden brief, Volkskrant, 19/5/2001)

“TNO weigerde op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur de gevraagde rapporten openbaar te maken”
(Metro, 16/12/2004)
sticker 'funk the police'

‘Politie te druk voor misdaad’(NRC/Handelsblad, 10/11/2001)

‘Rover reisbureau zelf neergestoken’
Drie klanten en personeelsleden van een reisbureau in Eeftink (Amsterdam Zuidoost) zijn aangehouden na het neersteken van een gewapende overvaller (20). Die is gearresteerd, maar ligt met meerdere steekwonden in het ziekenhuis en wordt daar bewaakt. Een tweede overvaller ontkwam, zonder buit (Parool, 2/2/2004).

‘Anarchie bij stadstoezicht’
(Parool, 19/2/2004)

‘Rekenkamer EU graait zelf in kas’
(De Telegraaf, 15/3/2004)

“De Economische Werkplaats start op 16/1 weer een cursus
BEGELEID SUBSIDIEAANVRAGEN SCHRIJVEN.
Info: Muzenis 020-6828509” (advertentie in het Parool, 8/1/2001)

sticker wasp rifles Amsterdam 2013“Politie pakt verdachte ‘wespengraaien’”
“De politie in Breda denkt met de aanhouding maandag van een 36-jarige man uit Breda de ‘wespengraaier’ gepakt te hebben. De politie kreeg in anderhalve maand tijd 46 meldingen van vrouwen die door een man waren aangesproken dat er een wesp op hun rug zat. Hij zou die er wel afhalen. Als een vrouw dat goed vond, probeerde de man haar onzedelijk te betasten.”
(Volkskrant, 4/11/2003)

‘Motorrijder’
Ik wil u verzoeken in kopteksten als ‘Motorrijder liquideert…’ in het vervolg de term ‘motorrijder’ achterwege te laten. De dader is voornamelijk een schutter, wellicht een huurmoordenaar en in ieder geval een crimineel. Dat hij toevallig een (hoogstwaarschijnlijk gestolen) motorfiets gebruikt als vluchtmiddel maakt de man nog niet een ‘motorrijder’.

Het laatste feit hoeft natuurlijk niet te worden verzwegen in het artikel, maar omdat wij motorrijders toch al een kwetsbare positie in het verkeer hebben, hebben wij er alle belang bij dat de overige weggebruikers niet direct de link ‘motorrijder/crimineel’ leggen. (ingezonden brief, Jan-Peter Lourens, Volkskrant, 20/3/2003)

Oud-bisschop: “Ik ben verliefd”
De 52-jarige emeritusbisschop Raymond Dumais van Gaspé in Canada deed een opmerkelijke uitspraak op de Franstalige televisie in Quebec: ‘Ik ben verliefd op een vrouw. Ik heb niet het gevoel dat ik in zonde leef. Ik heb meer het gevoel dat ik iets heel bijzonders meemaak.’ Bisschop Dumais heeft inmiddels het Vaticaan verzocht hem terug te zetten in de lekenstand.
(Metro, 18/12/2002)

Slechthorendheid bij politici neemt significant af in de tijd voorafgaande aan de verkiezingen en neemt spontaan weer toe in de daarop volgende regeringsperiode. (Astrid Korsten-Meijer, NRC/Handelsblad, ‘Stellingen’, 22/2/2003)
Esland Tallinn graffiti gangster gun

‘Eis: negen jaar voor kogelregen in Bijlmerflat’
“Het openbaar ministerie heeft negen jaar geëist tegen Miguel M.T. voor medeplichtigheid aan de moord op ‘Juni’ Curiel augustus vorig jaar. Justitie is nog naarstig op zoek naar schutter ‘Ramon’ die de Antilliaan Curiel met een pistoolmitrailleur doorzeefde op de galerij van de Bijlmerflat Grunder. Daarna schoot de vluchtende ‘Ramon’ in de parkeergarage van de flat nog twee andere mannen neer, die met een wapen liepen te zwaaien omdat ze toevallig net een taxi hadden beroofd. Beide criminelen, die volledig werden verrast door de wild schietende Dominicaan, overleefden de aanslag ternauwernood.

(Curiel vond de dood nadat hij een partijtje uitdagen tussen een groep Antillianen en Dominicanen, op een feestje in Grunder, probeerde te sussen. Volgens getuigen was de als agressief en licht ontvlambaar bekendstaande ‘Ramon’ tot het uiterste getergd omdat zijn opponenten het hadden voorzien op zijn dikke gouden ketting. Woedend sommeerde hij midden in de nacht telefonisch zijn landgenoot en ‘loopjongen’ M.T. de door de laatste in bewaring genomen pistoolmitrailleur langs te komen brengen, waarmee hij uiteindelijk de dodelijke kogelregen afvuurde. Uitspraak 10 juni.)”
(Nathan Vos, Telegraaf, 28/5/2003)

Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>