Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Vreugde-kogels’ geen reden tot vreugde in Libanon

sticker Riga build your new world megafoon-gun

Terwijl ze dit weekend door de straten van Beiroet wandelde voelde Bayan Bibi dat iets haar rug trof. De 25jarige ontwerpster van Palestijnse komaf begreep echter niet direct wat er gebeurd was aangezien er niet geschoten werd in de straat. Een vriend bracht haar vervolgens snel naar het ziekenhuis.

sticker wasp rifles Amsterdam 2013

Daar bleek dat een kogel haar ruggengraat gemist had maar een long doorboord. Dinsdag mocht ze weer naar huis om volgende week terug te moeten voor de operatie waarbij het projectiel verwijderd zal worden.

Vermoedelijk was ze geraakt door een van de vreugde-kogels die werden afgeschoten naar aanleiding van een toespraak van parlementsvoorzitter Nabih Berri.

sticker old guy two guns 2 Amsterdam“Nooit praat ik over de politieke situatie maar ditmaal werd ik erdoor ‘getroffen’ en het doet pijn”, schreef Bibi humorvol op Facebook. Ze nam Berri overigens niks kwalijk want ze wist dat ‘mensen hun blijdschap en frustraties uit willen drukken en sommigen kennen nu eenmaal geen andere manier’.

“Wat me is overkomen zou een les moeten zijn voor mensen om hun vreugde op andere wijze te uiten.”

De parlementsvoorzitter had haar zelfs persoonlijk gebeld om zijn spijt uit te drukken. Volgens zijn woordvoerder heeft Berri dergelijke ‘militante activiteiten’ afgekeurd en gewaarschuwd voor het schieten in de lucht om welke reden dan ook.

sticker in Gun we trust Moyoshi Amsterdam

Elk jaar vallen er diverse doden en gewonden in het land door zulk ‘vreugdevuur’, dat een traditie is bij bruiloften, begrafenissen, politieke bijeenkomsten of als studenten geslaagd zijn voor hun examens.

Hoewel de Libanese wet het schieten in de lucht niet verbiedt zou het aanpakken van illegaal bezit van vuurwapens volgens officiële bronnen veel slachtoffers kunnen schelen.

Daarnaast zijn ‘zwerfkogels’ die hun doelwit missen tijdens een gevecht of doordat mensen met hun vuurwapens oefenen een vrij groot probleem in het land.

DF

Gerelateerd:

Zuid-Afrika: meisje (6) doodt beste vriendin met revolver

Leider Alawieten: ‘Libanon kan exploderen’

NRA: ‘vuurwapen voor man die ex bedreigt? No problem’

Inbraakpoging bij bewapende weduwe + Mike Tyson

Verkrachting binnen huwelijk nu ‘overtreding’

Aanvallen salafisten op soefi-heiligdommen Libië


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>