Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Vreemd onderzoek door de overheid

graffiti aeroplane  Amsterdam vliegtuig

“Well, i’ll just say that ‘Governmental scientific inquiry’ is a contradiction in terms.” (Ayn Rand, ‘Atlas Shrugged’, p 359, Signet Books, 1957)

Als budgetten en benoemingen in de wereld van de wetenschap onderdeel worden van politieke besluitvorming liggen diverse gevaren op de loer.

Zo beweert de Algemene Rekenkamer dat het goedkoper is als Nederland deel blijft nemen aan de testfase van de Joint Strike Fighter (JSF). Het zou de staatskas “minimaal 150 miljoen euro” schelen als men het voortzet. Volgens het rapport ‘Het betere werk’ van het Ministerie van Economische Zaken levert het project Nederlandse bedrijven “miljarden euro’s extra omzet op, plus 75.000 manjaren werk.”

Uiteraard reppen de rapporten met geen woord over de schrijnende corruptie bij het Ministerie van Defensie in de vorm van ‘kick-backs’ noch over de ernstig geflatteerde voordelen die sinds lang geschetst worden rond de JSF. In ieder geval ziet de staat er geen been in zichzelf te evalueren daar waar het gaat om projecten die de belastingbetaler miljarden euro’s kosten.

sticker educated fools AmsterdamForum & ‘drones’
Vreemder nog dan de bovenstaande rapporten is de beschouwing over onbemande vliegtuigjes (‘drones’) van een tweetal onderzoekers bij het instituut voor multiculturele vraagstukken Forum.

De auteurs brengen drones in verband met een ‘gezagscrisis’ en de rellen in Haren, maar dit lijkt me niet direct het werkterrein van Forum. De relatie met multiculturele vraagstukken lijkt immers flinterdun.

De ‘sociale scholier’ & Cito
Niets lijkt de teloorgang van het onderwijs beter te illustreren dan Cito. Een bureaucratie die bekend staat om de cito-toets, die deels bepaalt welk middelbaar onderwijs kinderen na de basisschool zullen volgen.

Vorig jaar ondernam deze club echter een uitgebreid onderzoek naar “het sociale functioneren van leerlingen”. Dit gebeurde “aan de hand van 66 kenmerken, zoals zelfbeeld, motivatie, het verwerken van sociale informatie, sociaal gedrag en probleemgedrag. (…) Uit het onderzoek blijkt dat een grote meerderheid van de leerlingen een positief tot zeer positief beeld van zichzelf heeft. ”

Dus terwijl de helft van de PABO-studenten zakt voor de cito-toets vindt het instituut het niet problematisch om belastinggeld te verspillen aan sociaal-agogisch gezwam-“onderzoek”.

Europa, immigratie en terreur mogen ons wellicht bedreigen, maar veruit het grootste gevaar voor Nederland komt van binnenuit.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>