Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Voorkomen dat er slachtoffers vallen’

'Voorkomen dat er slachtoffers vallen' ingezonden brief Metro 7 juli 2009

Briefschrijver B. Oderkerk windt zich terecht op om het weerzinwekkende gedrag van veel Nederlandse jongeren van Marokkaanse komaf (Metro, 6 juli).

Bij de meeste bevolkingsdelen bezondigt “slechts” zo’n 3 procent van de mannen tussen de 13 en de 25 zich regelmatig aan bepaalde verwerpelijke excessen, maar bij de bovengenoemde groep lijkt dat helaas al gauw een tienvoud daarvan te betreffen. Los van alle mogelijke culturele, sociale, religieuze en psychologische oorzaken van dit verschijnsel wil ik vooropstellen dat het voorkomen dat brave burgers slachtoffer worden van overlast en criminaliteit zonder meer de kerntaak van de overheid is.

Een belangrijke basis van de wet is bovendien dat de klassieke vrijheidsrechten in verminderde mate gelden voor lieden die menen andermans rechten met voeten te kunnen treden.

Helaas besloten ambtenaren, politici, rechters en aanverwante gesubsidieerde figuren reeds lang geleden dat de belangen van het allerschadelijkste deel van de bevolking prevaleren boven die van de rest. En dat noemen ze de democratische rechtsstaat…

David Frankenhuis  /Metro 7 juli 2009 + reactie


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>