Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Vigilantes bestrijden ‘Tempelridders’

sticker Lucid vigilantes 2014 May Amsterdam Center crime

Een schietpartij in het westen van Mexico heeft het leven gekost aan vijf leden van een berucht misdaadsyndicaat. De aanval door zelfverdedigingseenheden, of ‘vigilantes’, had plaats in havenstad Lázaro Cárdenas.

De schietpartij gebeurde in een buitenwijk, wat er volgens de politie op duidt dat de zelfverdedigingseenheden bezig zijn dieper de stad binnen te dringen. Het openbaar ministerie in deelstaat Michoacan zei maandag dat de doden behoren tot een bende die door drugskartel ‘Tempelridders’ (Los Caballeros Templarios) wordt gefinancierd om de opmars van de vigilantes te stuiten.
sticker in KMK we trust gun Amsterdam center August 2013 pistol kmk-club

Volgens Huffington Post volgt het geweld op een poging van de regering om de zelfverdedigingseenheden te demobiliseren. Deze groepen ontstonden vorig jaar als reactie op afpersingspraktijken van de drugsbende.

DF

Gerelateerd:

Leden drugskartel Zetas gedood (Mexico)

Kinderen Mexico om organen ontvoerd

Hitman kartel doodde ruim 800 mensen

Meisjes ontvoerd voor prostitutie

Mexicanen ‘zuiveren’ LA van zwarten

Santiago Meza Lopez: de ‘stoofschotelmaker’


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>