Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Vermiste meisjes ‘Taken’?

sticker female head pony-tail Amsterdam the Netherlands“De politie is dringend op zoek naar Melissa de Boer uit Amsterdam en Kendra Koens uit Hoofddorp. De twee vriendinnen worden sinds maandagavond vermist in Amsterdam”, aldus At5 deze middag.

Het is nu woensdag, dus er kan natuurlijk al ‘van alles’ gebeurd zijn, realiseer ik me bedroefd. Het hadden m’n leerlinges kunnen zijn en naar ik hoop leven ze op zijn minst nog en in het beste geval hebben ze gewoon ‘gechilled’ met een paar toeristen op een hotelkamer met een biertje erbij en nog wat gewinkeld.

In het ergste geval … ken je de film Taken? Laten we hopen dat het verhaal over kidnapping van meisjes voor de slavenhandel niemand hier op ideeën bracht en dat die tak van de pooier-industrie die onder andere floreert op de Balkan hier nooit wortel schiet. Kansen zijn er natuurlijk volop, gezien de preoccupatie van de wetshandhavers met echt ‘buitengewoon ernstige‘ delicten …

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>