Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Verkrachting Brussel stigmatiseert allochtoon

sticker rectum raiders Amsterdam east 2013 November gay

Onlangs beschreef een vriendin me hoe ze in haar kindertijd eens een buurjongen uit de handen van een blanke pedofiel wist te trekken.

“In de jaren ’80 waren allochtone wijken trekpleisters voor dergelijke mannen. Ze boden kinderen geld of snoep. Er zijn ook rapporten over geschreven. Misschien komt een deel van de homo-haat bij Marokkanen daar vandaan, ook al vind ik dat belachelijk want niet elke homoseksueel is ook een pedo.”

Gezien haar karakter vermoed ik dat ze zich in haar gedeeltelijk allochtone sociale kringen met regelmaat te weer stelt tegen vooroordelen van dergelijke strekking. Ze druist dan in tegen de ‘politieke correctheid’ zoals die in sommige allochtonen (en autochtonen) leeft.

Sofie Peeters is ook iemand die vooroordelen in eigen kring en daarbuiten bestrijdt. Onlangs regisseerde ze de documentaire ‘Femme de la rue’, die ‘agressief flirten’ dan wel seksuele intimidatie door allochtone mannen behandelt.

sticker 'dolphins rape people' Aardvark nycDeze ochtend reageert ze met het artikel ‘Provocerend gedrag, pardon?’ in de Belgische krant ‘De Morgen’ op geweld tegen een als vrouw verklede student in Brussel. Deze 19-jarige werd beroofd door een groep allochtonen en tweemaal verkracht, onder andere door een jongen van 16.

Peeters spreekt schande van de reactie van de Erasmushogeschool, die ‘veiligheidsmaatregelen’ nam waaronder een verbod op studentikoze rituelen buiten winkelsluitingstijden. Ook zouden mannen zich niet langer mogen verkleden als vrouw omdat sommigen dat als ‘provocatie’ beschouwen.

planten discrimineren niet, Hortus Utrecht“Dit is in feite een klap in het gezicht van het slachtoffer. De student wordt door deze redenering zelf verantwoordelijk gesteld voor wat hem is overkomen, want hij was ‘provocerend gekleed’.

Hij heeft de agressieve reactie uitgelokt. Laten we dus met z’n allen leren uit de fout van deze naïeve jongen en beseffen dat we ons niet meer als vrouw mogen verkleden.”

sticker Likki Likki Amsterdam 2013

Volgens Peeters wordt hierdoor niet alleen de individuele vrijheid beknot maar is ook de ‘allochtone gemeenschap’ een belangrijk slachtoffer van deze reflex.

“De daders zijn weliswaar vaak ‘van allochtone afkomst’, maar niet iedereen ‘van allochtone afkomst’ behoort tot de groep daders.”

DF

Gerelateerd:

Vrouw-van-de-straat: seksuele intimidatie in België

Waarin Theo van Gogh groot was


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>