Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Verkrachtersgezin’ achter tralies in GB

sticker Phreekeeboizz Amsterdam December 2013 boy man weird blood eye

De Britse rechter heeft een 51-jarige vrouw veroordeeld tot vijf jaar cel voor het bedreigen van een verkrachtingsslachtoffer van haar man. De echtgenoot, Milan Babic, heeft mogelijk duizenden zedendelicten op zijn naam staan.

Deborah Babic had het bewuste slachtoffer ‘s nachts gebeld met de mededeling dat “haar keel zou worden doorgesneden” als ze het waagde tegen Milan (53) te getuigen. Het echtpaar woont in Staffordshire, in midden Engeland. Een andere prooi van Milan probeerde ze met geschenkjes van aangifte te weerhouden, meldt The Daily Mail. De rechter noemde het gedrag van moeder Deborah ‘berekenend’.

tegel vrouw mond dichtgenaaid Amsterdam Spui 2013 AugustDe echtgenoot werd al in september 2013 veroordeeld tot levenslange celstraf voor 22 verkrachtingen en veertien andere zedendelicten die waren gepleegd in een periode van dertig jaar. De man blinddoekte sommige slachtoffers en overtuigde zelfs zijn twee zonen eraan mee te doen. Mathue (23) en de zeventienjarige Mikorlee kregen hiervoor respectievelijk acht en drie jaar celstraf.

Een vrouw die bij het gezinnetje inwoonde, de 22-jarige Kirsty Bryan, was eveneens betrokken bij het intimideren van een slachtoffer. Ze verdwijnt daarom een jaar achter tralies.

De rechter verdenkt vader Milan van nog veel meer zedendelicten dan waarvoor hij tot dusver werd veroordeeld, getuige zijn opmerking tijdens het proces in september. “Gedurende een periode van dertig jaar pleegde je honderden, mogelijk zelfs duizenden misdrijven.”

sticker striking justice Amsterdam 2013

De politie prees na afloop van de rechtszaak de moed en integriteit van de slachtoffers. “Mensen die getuigen proberen te intimideren en de rechtsgang willen beïnvloeden, zullen robuust en met gezwinde spoed aangepakt worden.”

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>