Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Verkrachter / seriemoordenaar Z-Afrika belaagt meisjes’

sticker schedel met strik Amsterdam

Man bezig sinds 2004, minstens tien tot 15 slachtoffers op ‘bizarre crime scenes’.

Nauwelijks een week nadat de met Hiv besmette serieverkrachter Shulters Sifiso Makhubo (42) zichzelf ophing in de gevangenis van Johannesburg is Zuid-Afrika al weer in de ban van een nieuw monster.

Vooralsnog gaan autoriteiten uit van minstens tien tot 15 slachtoffers, vrijwel allemaal meisjes in de leeftijd tussen 14 en 19, die werden verkracht en gedood in Pretoria sinds 2004.

sticker HMX girl meisje AmsterdamZijn eerste slachtoffer zou een 14-jarig meisje geweest zijn dat hij dumpte in wijk Sunnyside. Andere vermoorde kinderen stamden ook allemaal uit buitenwijken in het noorden en oosten van de stad.

Een laatste overeenkomst die de politie tot nu toe tussen de slachtoffers heeft kunnen ontdekken is dat ze allen belaagd werden op weg van hun school naar huis.

‘moordenaar zal niet zomaar stoppen’
‘Bizarre crime scenes’ en overeenkomsten in DNA doen vermoeden dat er een seriemoordenaar in het spel is, maar om het onderzoek niet in gevaar te brengen weigert de politie meer informatie te geven.

De ‘psychologische divisie’ van de recherche heeft nog geen profiel opgesteld en vreest dat de moordenaar niet zal stoppen.
sticker Low-Life.ca Amsterdam 2013

Forensisch psycholoog Dr Jackie de Wet noemt onderzoek naar seriemoordenaars ‘zeer moeilijk’.

Ook vindt hij dat rechercheurs zijn afdeling serieuzer zouden moeten nemen.

De politie doorspit inmiddels zijn archieven op zoek naar andere vermissingen die met deze zaak verbonden zouden kunnen zijn.

Zuid-Afrika kent al extreme cijfers wat betreft ‘normale misdaad’ zoals verkrachting en moord, maar qua seriemoordenaars staat het land in de wereldwijde top 3.

DF

Gerelateerd:

Scholieren Zuid-Afrika opgelicht door ambtenaren

Gruwelijk geweld tegen lesbiennes Zuid-Afrika

Rechter: “verkracht in de gevangenis wie je wil”

Kluis gestolen uit politiebureau Z-A

Zuid-Afrika: meisje (12) bijt tong verkrachter af


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>