Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Nieuwe huurbelasting is verkapte steun aan bankwezen’

sticker stop de huurexplosie Oude Pijp

Het artikel ‘Huurders duurder uit na belasting’ bespreekt de nieuwe belasting die het ministerie van VROM oplegt aan de verhuurders van woningen (Volkskrant, 21 december).

Aangezien de verhuurders deze kosten doorberekenen aan hun klanten betekent de nieuwe wet voor de gemiddelde huurder een verhoging van 15 euro per maand.

DNB avond

De staat ‘verdient’ hierdoor jaarlijks ruim 300 miljoen euro extra. Dagmar Letanche van de Huurdersvereniging Amsterdam stelt dat “huurders opdraaien voor de bezuinigingen van het kabinet”.

Aangezien het ongetwijfeld ook een deel van de huurders richting de hypotheek-markt zal drijven is de wet ook te interpreteren als een subsidie aan banken. Daar graait de regering bovendien zelf mee via de overdrachtsbelasting.

David Frankenhuis

Gerelateerd:

Nieuwe huurbelasting is verkapte steun aan bankwezen

De bankenbelasting van minister Wouter Bos


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>