Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Verbodsreflex omtrent roken is simplistisch

sticker 'blowende bom'

De visie op rokende pubers van Marloes Kleinjan, medewerker aan het Instituut voor onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving, geeft blijk van een kritiekloze aanbidding van een der hardnekkigste bijgelovigheden van onze tijd.

“Maak sigaretten nog duurder, zorg dat ze moeilijker verkrijgbaar zijn en verbied roken op schoolpleinen”, is in haar ogen de beste remedie om jongeren van het roken te weerhouden (Metro, 1 maart).

sticker Riga 'we have the right to be stupid'

Deze mening is helaas veelvoorkomend bij mensen die zich mengen in dit debat en getuigt bovendien van een wat simplistische kijk op de menselijke natuur.

Kinderen beginnen immers vaak met roken juist omdat het niet mag, hetgeen de stoerheid ervan natuurlijk vergroot in de ogen van veel jonge pubers.

Het opwerpen van extra drempels om de tabak te bemachtigen zal de status van de bezitter vermoedelijk slechts vergroten, net als het verhogen van prijzen.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>