Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Vele vormen van diefstal

sticker thief plus fist Baltics

“Maar… maar… dat is gewoon diefstal!”, riep mijn vriend N.B. verontwaardigd uit terwijl hij naar een poster op een muur in Amsterdam Zuid wees. De afbeelding toonde een ruiter waaronder het paard digitaal was uitgewist. De tekst luidde: “Diefstal? Doe aangifte”, en was afkomstig van de “gemeente” Amsterdam. Ernaast hingen soortgelijke posters. Met zijn beschuldiging doelde N.B. op de verspilling van belastinggeld die hij ontwaarde in de campagne. “Ik ga aangifte doen”, riep hij nog.

Een van de grote zegeningen van het internet is dat het monopolie op informatieverstrekking van een handjevol kranten, tijdschriften en radio- en televisiezenders, effectief is gebroken. Onafhankelijke websites zoals meervrijheid.nl en voorheen Degezonderoker brengen andere nieuwsberichten en interpretaties daarvan, waardoor het voor officiëlere media moeilijker wordt bepaalde misstanden onder de pet te houden. Sinds enkele jaren is de deksel op de mega-beerput genaamd de Nederlandse overheid dus een ietsepietsje van zijn plaats gegleden, waardoor wekelijks schandalen van diverse aard en omvang het ‘publiek’ bereiken. Ook via de reguliere media.

Zo meen ik me te herinneren dat toonaangevende politici enkele maanden geleden bezworen er ‘alles’ aan te zullen doen om ’s lands EU-bijdrage omlaag te brengen. Enkele daagjes terug in de Volkskrant: ‘Bijdrage aan EU gaat fors omhoog’ (misschien zelfs een verdubbeling per inwoner, evenals de ziekenfondsbijdrage). Liegende dieven als hoeders van het algemeen belang. En terwijl het Ministerie ter Verduistering van Bewijsmateriaal het net niet lukte de elfjarige Maikel levenslang met TBS aan te smeren, vindt minister Donner dat de media gewoon hun bek moeten houden.

Een ander schandaal: zo’n twintig jaar geleden deden Nederlandse bedrijven grootschalig zaken met de massamoordenaars die toentertijd in Nigeria het algemeen belang hoedden. Toen deze politici het land leeggestolen hadden – en het volk achterlieten met een reusachtige “staats”schuld, eigenlijk net als in ons eigen landje – bleken veel Nederlandse bedrijven nog niet afbetaald. Geen nood, want “toen de schulden niet inbaar bleken, werden ze door de Nederlandse staat van die bedrijven overgenomen” (de Volkskrant, 22 september 2005).

just like thieves graffiti Los Angeles 2011

Náást andere kwijtscheldingen, gaat het vooralsnog om een bedrag van zo’n 720 miljoen euro. Dit wordt betaald uit het potje voor ontwikkelingshulp. Corruptie? Het blijkt in ieder geval dat in een sociaal-demo(n)cratische rechtsstaat de herverdeling van de slaven naar de slavenmeesters verloopt en niet omgekeerd, zoals de officiële retoriek ons probeert ‘wijs’ te maken.

‘Maatschappelijke instituties beschermen doorgaans de belangen van de politiek invloedrijke en welvarende mensen, vaak ten koste van de meerderheid’, zei Wereldbankeconoom Francisco Ferreira in de Volkskrant van 21 september 2005 (m.b.t. ontwikkelingslanden, overigens ).

Mocht u nog twijfelen aan dit laatste, dan adviseer ik u u eens te verdiepen in het onderzoek door de Evert Vermeerstichting naar de geldstromen die verbonden zijn met de Europese landbouwsubsidies. Het grote geld gaat naar de grote bedrijven, aldus NRC Handelsblad. Zal onze belangeloze minister Veerman hierin verandering gaan brengen, denkt u?

Een laatste berichtje over diefstal waarop ik wijzen wil betreft de acht Amsterdamse basisscholen van stichting ‘Bijzonderwijs’. Er is tussen de 2,4 en 3,5 miljoen euro gestolen door boekhouder Djoeknipersad D., “die met Bijzonderwijs in contact kwam tijdens een taakstraf wegens fraude. Van 1998 tot 2003 ontbraken jaarverslagen en er stonden dozen vol ongeopende post. Twee bestuurders van Bijzonderwijs traden ook op als bestuurders van (Djoeknipersads eenmanszaak) A&D” (de Volkskrant, 23 september 2005). Belastinggeld is van iedereen en dus van niemand, dus who cares? Is de wethouder van onderwijs reeds afgetreden?

Beste Nederlanders. Omdat bedrijven collaboreren met het Nederlandse Staats Bedrijf, waardoor u inkomstenbelasting, accijnzen en BTW betaalt, blijft voorlopig hier te lande alles bij het oude en vertrouwde. Een verschil met vroeger is dat nu iedereen kan weten wat schuilgaat onder de dekmantel van algemeen belang en publieke zaak.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>