Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Dankzij corruptie politie vele opnamen meteoriet Rusland

KGB-Huumorishow
Het is bepaald geen toeval dat een disproportioneel deel van de filmpjes over ongelukken en vechtpartijen in het verkeer uit Rusland komt. Betaalbare camera’s voor achter de voorruit zijn overal verkrijgbaar en haast iedereen heeft er een, zeker sinds in 2009 de laatste juridische belemmeringen rondom het installeren ervan werden verwijderd.

Belangrijke reden voor de populariteit van de dash-cam is de problematische corruptie bij de politie, waardoor het loont om met opnamen onschuld te kunnen bewijzen. Ook schijnen rechtbanken relatief weinig waarde te hechten aan ooggetuigenverslagen.

Voorvechter van de rechten van motorrijders Aleksei Dozorov beweert dan ook dat je “in Rusland beter broek-loos in je auto kan zitten dan zonder dash-cam”. Zijn organisatie ‘Blue Bucket Brigade’ keert zich niet alleen tegen corruptie bij de verkeerspolitie, maar heeft ook aandacht voor asociaal weggedrag van ambtenaren en het ongeoorloofd gebruik van zwaailichten.

veel ongelukken in vergelijking met Amerika
Per 100.000 Amerikanen overlijden er jaarlijks zo’n 14 door ongelukken in het verkeer, tegen ruim 25 Russen. Amerika telt echter zes keer zoveel auto’s als Rusland, zodat per automobilist het risico natuurlijk vele malen hoger ligt. Een positief neveneffect van alle ellende die Rusland plaagt is dus dat de meteoriet die er onlangs crashte wel vanuit alle denkbare hoeken gefilmd is.

DF

Gerelateerd:

The Wintermen: strip over bendes Moskou

Poetins corruptie en de Russische volksaard

Dawn of the drones / Visible Cities

KKK-bikers in Estland

Dronken politieagent misschien carjacker

“You start”: corruptie in Cambodja


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>