Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Veel Marokkanen helpen Wilders

sticker Wojo Isoe Amsterdam West

Een tweetal mannen ‘met een licht getinte huidskleur’ probeerde onlangs in Vinkeveen een 15-jarig meisje met geweld in hun bestelbus te krijgen, maar dit mislukte omdat ze hard schreeuwde.

Door mijn hoofd flitste direct de gedachte dat – ondanks eerdere ‘politieke beloften’ (= contradictio in terminis?) – veel zedendelinquenten nog steeds met taakstraffen wegkomen.

De ontvoeringspoging deed ook denken aan de brute aanval op een viertal vrouwen op de Amsterdamse Nassaukade, die enkele maanden geleden ‘s nachts plaatshad. Een van de – onherkenbaar in beeld gebrachte – slachtoffers lichtte indertijd het voorval toe op AT5:

“Het was de standaard: ’hé, pst, pst, lekker ding’, en de standaard van ’hè joh, rij lekker door en laat ons lekker met rust.’ En vervolgens toch verdergaan.” Daarna mishandelde een van de twee ‘Noord-Afrikaans uitziende’ belagers drie van de 4 vrouwen, van wie er 2 in het ziekenhuis belandden. Een meisje had een op 2 plaatsen gebroken neus, “een gebroken kaak, een gebroken jukbeen en een flinke reeks bloeduitstortingen” (Parool, 30/6/2009).

sticker Loïs 3 thugs Amsterdam drie boeven

Nauwelijks drie maanden later organiseerden burgers een protestwandeling ‘tegen straatterreur en voor meer veiligheid’ met tientallen, vooral autochtone, jongeren in de binnenstad van Gouda. Omdat de burgemeester “de veiligheid van de demonstranten daar na acht uur ‘s avonds niet kon garanderen”, meed de demonstratie echter de beruchte (Marokkaanse) wijk Oosterwei. Terecht vonden de demonstranten “dat dat de reden van hun demonstratie onderstreepte.” (Politie te paard en op de fiets hield provocerende jongeren, die de Hitlergroet brachten, op een afstand.)

Ik vermoed sterk dat als de beschaafde Marokkaanse Nederlanders – die ongetwijfeld de meerderheid van dit volksdeel uitmaken – zich op wat voor wijze dan ook zouden inspannen om het hierboven beschreven menstype uit hun (en ons) midden te verwijderen, dat veel Nederlanders ze dit niet kwalijk zouden nemen.

Als de staat duidelijk niet functioneert kunnen burgers immers ook de gedachte krijgen om zélf eens de mouwen op te stropen, al is het maar uit vrees voor Wilders-I.

DF

P.S.: ‘Hij die zijn buren slecht behandelt, hoort niet bij ons’, of ‘zo iemand zal het paradijs niet binnentreden’ – Mohammed

Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>