Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Vampier in doktersjas

“People should not be afraid of their government, governments should be afraid of their peoples”

V for Vendetta

(Beursplein)

Na de tsunami aan belastingverhogingen van de laatste jaren, de invoering van allerlei nieuwe heffingen en een veelheid aan angstaanjagende voorspellingen voor wat betreft de gemiddelde parasitaire druk per belastingbetaler (GPDB) hier te lande, gloort nu een lichtpuntje aan de horizon.

“De toon van de belastingbrieven wordt vriendelijker”, stelt staatssecretaris Jan Kees de Jager een interview op NU.nl, waarbij het onder andere gaat om de ‘successiebelasting’.

De morele rechtvaardiging achter dit sterfrecht intrigeert me reeds sinds ik voor de eerste maal in mijn leven vernam over de gouden kiezentrekkerij in de vernietigingskampen van de nazi’s.

Nadien zorgde onder andere Joop den Uyl van de Partij van de Aaseters (of de Portemonnee van de Ander) ervoor dat hardwerkende mensen tot wel zo’n 75% inkomstenbelasting moesten betalen (plus btw en allerlei lokale en provinciale heffingen) ten bate van de bureau-revolutionairen op de departementen. En nog even afrekenen voor je de grond in mag: Holleeder tot de macht 666.

Toch ben ik verheugd door de geste van staatSSecretaris De Jäger. Het gegeven dat deze vadsige vampier een doktersjas heeft aangetrokken, betekent op z’n minst dat hij en zijn team maatschappelijk psychologen over empathie beschikken.

door Dracul ‘Tepes’ Vampierhuis

Ps: laten we a.u.b. waken voor Amerikaanse toestanden

Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>