Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Onduidelijkheid rond val Srebrenica

- stripboek 'The Slavers' gaat over vrouwenhandel op de Balkan -

– stripboek ‘The Slavers‘ gaat over vrouwenhandel op de Balkan -

Vojislav Seselj, een der meest extremistische Servische politici ten tijde van de burgeroorlog op de Balkan, beweert dat achter de massaslachting in Srebrenica van 1995 huurlingen van de Franse geheime dienst zitten (Metro, 25/8).

Het is een feit dat deze organisatie bepaald niet terugdeinst voor ranzige zaakjes, zoals het assisteren bij de Rwandese genocide van 1994 en het doen zinken van het Greenpeace-schip Rainbow Warrior in 1985.
Sinister forces Return of the repressed expo LA

De wellicht waanzinnige uitlatingen van de Serviër voeden de theorie dat Franse NAVO-officieren de “gegarandeerde” luchtsteun aan de Nederlandse blauwhelmen in Srebrenica blokkeerden.

Het doel hiervan was de invrijheidsstelling van indertijd door Serviërs gegijzelde Franse militairen, die als ‘menselijk schild‘ werden ingezet.

Deze groep werd inderdaad kort na de vernederende aftocht van Dutchbat vrijgelaten, waarna de massamoord op zo’n 7000 ongewapende moslims plaatshad.

Het lijkt me een goed idee om tien jaar na dato toch eens uit te zoeken of dit verontrustende verhaal klopt.

David Frankenhuis

Gerelateerd:

Helmut Kohl: bemoeienis EU met de Balkan


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>