Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Vaginakunst weer oké in Colombia

sticker vagina Amsterdam Amsterdamse Brug 2014 Juni sex

Kunstenaars schenden geen vrijheden of morele waarden als ze vrouwelijke geslachtsorganen in religieuze voorwerpen integreren. Dit is evenmin het geval als zulk werk in een oud klooster tentoongesteld wordt, aldus de Colombiaanse rechter.

Het hoger beroep diende in een proces rond expositie Women out of Sight, die de woede wist te wekken van christenen. Kunstenares Maria Eugenia Trujillo had vagina’s en borsten verwerkt in katholieke symbolen en artefacten.
street art DHM Hugo Mulder Amsterdam 2013 September woman naked

Haar creaties dienen de onderwerping en het historische misbruik te representeren waaraan vrouwen eeuwenlang zijn blootgesteld, schrijft Colombia Reports.

vagina sticker donut doughnut 2014 July Amsterdam center street-art funnyDe kunstenares hoopt met haar werk mensen in het Latijns-Amerikaanse land te doen nadenken over het vrouwenlichaam, dat gerespecteerd moet worden en als heiligdom bewaakt. Trujillo: “Als de vrouw dermate belangrijk en sacraal is, waarom haar dan niet symbolisch als een object van verering uitbeelden?” De keuze voor een voormalig convent als expositieruimte motiveerde ze met de opmerking dat “het werk zo een echo vormt van de vele vrouwen die hier leefden”.

De lagere rechtbank meende de tentoonstelling in een vonnis eind augustus te moeten verbieden, nadat schuimbekkende christenen in totaal 83 petities hadden ingediend. Kunstvoorwerpen zouden “het katholieke geloof ridiculiseren en godsdienstige Colombianen aanvallen”, schreef men in een brief. De minister van Cultuur steunde het verbod maar verklaarde “tegen censuur” te zijn.
sticker 139 vagina Amsterdam December 2013 sex seks
Leonardo Torres, rechtbankpresident in hoger beroep, vond echter dat vrijheden en katholieke beginselen niet geschonden waren. Hij beval het ministerie van Cultuur de expositie opnieuw in te plannen. De kunst zal te zien zijn in het Santa Clara museum te Bogota.

DF

Gerelateerd:

Pastoor: Vrouw is ‘thuis’ voor penis

God: ‘Ik hou van seks’

Nieuwste Japanse sekspop: ‘Dutch Wife’

Libanees gearresteerd om kus ‘Maagd Maria’

Moskee steunt seksshop

‘Vaginaal racisme in India’

Verbod dierenseks Duitsland = herleving Nazisme?


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>