Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Uithuwelijking kind (8) verhinderd in Jemen

islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek

De Jemenitische politie heeft een man zes dagen opgesloten om te voorkomen dat hij zijn achtjarige dochtertje huwde aan een familielid. Het meisje, Iftikhar, zou op 23 januari trouwen in het noordelijke district Ibb.

Lokale activisten kregen echter lucht van de situatie en maanden de autoriteiten het huwelijk te verhinderen. Politiechef generaal Mohammad Al Qudisi zond daarop een pantservoertuig met soldaten om de bruiloft te verijdelen.

sticker anti-pedo Amsterdam Spui 2013 August Kirchen privilegien“De politie arriveerde net op tijd”, vertelt hij Gulf News. “De voorbereidingen tot het feest waren al in volle gang.” De vader sloot het meisje en haar moeder thuis op toen de agenten arriveerden. De moeder wilde pas opendoen nadat de politie dreigde de deur in te beuken, zei Al Qudisi.

De vrouw zou in eerste instantie tegen het huwelijk zijn geweest maar toen de echtgenoot met een scheiding dreigde, stemde ze toe. Een van de mensen die de autoriteiten ingeseind had, de journalist Yasser Abbad, beweert dat de activisten hun leven geriskeerd hebben met hun daad. “We vreesden dat de vader het vuur op ons zou openen.”
sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam woman

De politie wist uiteindelijk het meisje mee te nemen en gaf haar over aan een oom die met de activisten in contact stond. Het kind bleek zich onbewust van de uithuwelijking. De vader bekende later aan agenten zijn dochtertje wegens een ‘tribale eed’ aan zijn neef te hebben beloofd. Zijn hechtenis was van korte duur, omdat hij zijn fouten toegaf en bovendien kostwinner van het arme gezin is.

DF

Gerelateerd:

Minister: bruid < 15 = seksueel misbruik

Turks kindbruidje (14) doodgeschoten

Christin gedwongen bekeerd tot islam

Vader bruid doodt broer bruidegom

Man bedreigt dochter (12) tijdens bruiloft, komt tot inkeer

Mekka: bruidegom achter tralies tijdens huwelijksnacht

Krant Jemen & politie: “verhaal dood kindbruidje = onzin”


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>