Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Twitter start rechtszaak tegen FBI

sticker 1984 'V' Amsterdam ndsm 2014 May Orwell

De beperkingen die de Amerikaanse regering oplegt aan internetbedrijven zijn ongrondwettelijk, stelt Twitter.

De onderneming uit Californië is niet van plan zich erbij neer te leggen en startte daarom dinsdag een rechtszaak tegen de FBI en het ministerie van Justitie. Het bedrijf vindt het onacceptabel dat het niet bekend mag maken hoeveel informatieverzoeken het jaarlijks krijgt van de inlichtingendienst, meldt ABC.

sticker secret walls Amsterdam 2013Nate Cardozo, van de Electronic Frontier Foundation, verklaart op zender Al Jazeera de positie van Twitter. Het bedrijf wijst in zijn ogen de regering slechts op het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet, waarin onder meer de vrijheid van meningsuiting is geregeld.

“Het ministerie heeft de richtlijnen zelf verzonnen”, zegt de activist. Twitter vindt echter dat dit onmogelijk eenzijdig bepaald kan worden, maar dat ook de volksvertegenwoordiging en de rechterlijke macht zich over de maatregel moeten uitspreken. De onderneming doet dus feitelijk een beroep op de trias politica.

sticker Where is 1984 Philadelphia 2014 July street-art Orwell politics

Het veiligheidsapparaat van de VS is al geruime tijd druk doende zijn grip op informatiestromen te vergroten, zo bleek onder meer uit onhullingen door klokkenluider Edward Snowden.

DF

 

Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>