Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Schietpartijen Zweden eisen 2 levens

sticker Amsterdam gun 2015 Feb pow pow crime

De stad Göteborg, in het zuidwesten van Zweden, is binnen een half etmaal twee keer opgeschrikt door dodelijk vuurwapengeweld. In elk geval een van de schietpartijen lijkt bendegerelateerd te zijn.

Vanochtend raakte in de wijk Angered een ongeveer 30-jarige man zwaargewond toen hij in zijn auto werd beschoten, zo meldt The Local. Artsen verklaarden korte tijd later in het ziekenhuis dat het slachtoffer, een bekende van de politie, was overleden.

sticker Mob Amsterdam Centr 2015 Trachau sports crime

In Hisingen, een ander stadsdeel van Göteborg, werd deze nacht een man van rond de 50 doodgeschoten. De politie arresteerde vier personen in verband met dit misdrijf.

De Zweedse stad was een maand geleden al in het nieuws vanwege een dubbele moord. Deze vond plaats in een restaurant, eveneens in stadsdeel Hisingen, en werd gepleegd met automatische wapens.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>