Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Turkse regering steelt muziek voor campagne

sticker 'Turkish head'

De in Turkije heersende AK-Partij (AKP) blijkt niet alleen geld te stelen maar ook muziek. Dit ontdekte de Kazachse componist Arslanbek Sultanbekov.

Zonder toestemming van de muzikant gebruikt de islamistische AKP zijn ‘Dombıra’ in de verkiezingscampagne. Het lied gaat over Mongoolse horden die elkaar op de steppen van Centraal-Azië bestrijden. Sultanbekov is niet blij met de actie van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, schrijft TodaysZaman.

Zowel het niet vragen om toestemming als de inzet voor politieke doeleinden verheugen de componist niet. Andere partijen zou hij zelfs verboden hebben het lied te gebruiken. “Aangezien het publiek eigenaar van het lied is, vind ik het onethisch om het voor de campagne van een partij te laten gebruiken”, zei hij.
sticker dragon missing tail swords Amsterdam 2013
Sultanbekov wil nog geen rechtszaak aanspannen wegens de politieke turbulentie die het land naar aanleiding van diverse corruptieschandalen beheerst. Een Turkse belangenorganisatie voor muzikanten heeft de zaak in onderzoek.

DF

Gerelateerd:

Gewonde bij gevecht Turks parlement

Oppositie: ‘Erdogan leidt corrupte bende’

Straf voor medische hulp demonstranten


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>