Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Turkse rechter: ‘Verkrachting is seks’

sticker Rape Philadelphia 2014 July stop traffic sign sexual violence

Een Turks meisje dat naar eigen zeggen slachtoffer werd van een groepsverkrachting en twee andere verkrachtingen heeft aangekondigd opnieuw naar de rechter te stappen. Het ministerie van Sociale Zaken en Gezinszaken verklaarde vandaag deel te nemen in dit proces.

Het kind, aangeduid als Z.C., beweert in 2012 door acht jongens te zijn verkracht. Z.C. was destijds 15 jaar oud, de aanvallers waren in de leeftijd van 15 tot 17.

Zaira graffiti street-art woman hijab girl Amsterdam Spuistraat 2014 NovemberEen rechter in de provincie Karaman sprak alle verdachten vrij op 13 maart. Volgens hem had Z.C. “ingestemd” met de seks, schrijft dagblad Hürriyet. Het vonnis veroorzaakte publieke verontwaardiging in Turkije.

Meisje zendt brief aan rechter

“Ik was 15 en woog 38 kilo”, schreef Z.C. aan de rechtbank. “Ik kon me niet verzetten tegen zo’n man die drie keer zo zwaar is als ik. Hoe kan je de kracht van een man vergelijken met die van mij?”

Ze beweert dat zowel de rechter als de politie haar een ‘gebrek aan verzet’ verweten. “Ik probeerde zelfmoord te plegen maar dat mislukte”, schreef het naar eigen zeggen hevig getraumatiseerde meisje. “Dit is mijn laatste verklaring. Ik zal geen bezoek afleggen aan uw rechtbank, die me wantrouwt en bespot. Ik laat u met uw rechtvaardigheid en uw geweten.”

graffiti girl Amsterdam Center 2014 August sad meisje

Z.C. had, behalve de acht jongens, ook twee 47-jarige mannen ervan beschuldigd haar te hebben verkracht. De rechter sprak één van hen vrij in 2013, eveneens omdat het slachtoffer zou hebben ingestemd met de seks.

DF

Gerelateerd:

‘Hoofddoekloze meid verdient verkrachting’

Schoolhoofd: ‘Val meisjes lastig’

Meisje steekt aanrander neer

Kindbruidje (14) doodgeschoten

‘Ruim 100.000 seksslaven in Turkije’


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>