Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Turkse premier: ‘Paus in anti-AKP complot’

sticker Papa Satan Pope Philadelphia 2014 July religion

Paus Franciscus heeft in Turkije weinig nieuwe vrienden gemaakt toen hij de volkerenmoord op de Armeniërs tijdens het Osmaanse Rijk onlangs bestempelde als “de eerste genocide van de 20ste eeuw”. Ahmet Davutoglu, de Turkse premier, beweert zelfs dat de man Gods zich daarmee “bij een complot” gevoegd heeft.

Volgens de Turk is de samenzwering een “kwaadaardig front” dat is gericht tegen de islamistische Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, ofwel de AKP. Davutoglu deed zijn uitspraken gisteren in hoofdstad Ankara, bericht dagblad Hürriyet. Twee politieke partijen die concurreren met de AKP – de HDP en de CHP – werden er door de premier van beticht “buitenlandse projecten” te zijn. Zij zouden de AKP proberen te ondermijnen in de periode voor de verkiezingen.

sticker flying ape Amsterdam center 2013 December Turkish hat

Davutoglu refereerde in zijn toespraak verder aan het lot van de Sefardische Joden. Zij vonden in het Osmaanse Rijk een veilig heenkomen ten tijde van de Spaanse Inquisitie, waarbij Joden op grote schaal door katholieken werden uitgemoord.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>