Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Turkse moslims: ‘Islam = achterlijk’

sticker freemind frog dendrobates Amsterdam 2013 gif-kikker

“De islamitische beschaving moet zichzelf updaten en zelfkritiek daarbij niet schuwen”, vindt de chef van het Turkse Directoraat voor Godsdienstzaken Diyanet.

Mehmet Emin Özafşar deed zijn uitspraken tijdens de negentigste verjaardag van zijn organisatie, meldt Hürriyet. “Hartverscheurend”, noemt hij de processen die de moslimwereld nu doormaakt.

sticker god allah mohammed boodschapper islam Amsterdam south-east 2013 january Hizb.nl“Islamitische gemeenschappen worden zwaar op de proef gesteld en kampen met sociale, economische en bestuurlijke problemen.” Volgens Özafşar is de reden hiervoor dat moslims geen voorzorgsmaatregelen troffen om verantwoordelijkheid te nemen.

“De islamitische wereld betaalt de prijs voor zijn achterstand op sociaal, economisch, bestuurlijk en wetenschappelijk terrein”, zei hij. “We bevinden ons mentaal gezien in het verleden maar leven onder de druk van mondiale systemen.”

islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek

Özafşar voegde daaraan toe dat invoering van democratie en het beschermen van de meningsvrijheid “cruciale dilemma’s” vormen voor de moslimwereld. “Religieus onderwijs en godsdienstvrijheid zijn niet geüpdatet.” Andere beschavingen spelen weliswaar een rol in de problemen van de islamitische cultuur, “maar historisch gezien is het normaal dat naties elkaar beconcurreren”.

Özafşar: “Het is niet eerlijk om altijd maar anderen te beschuldigen en de eigen fouten te negeren. Als we vandaag de dag de gebeurtenissen in onze regio bezien, moeten we concluderen dat ze voortkomen uit onze eigen dynamiek.”

DF

Gerelateerd:

Turk veroordeeld om godslastering

Zweepslagen en cel om Valentijnsdag

“Vrouw op billen slaan, niet in gezicht”

Saoedische vrouwen eisen vrijheid

Studente overlijdt dankzij sharia

Moslims Maleisië eisen excuses om ‘Allah’

Liberaal Pakistan wil jihad tegen Taliban


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>