Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Turken haten Israël het meest

sticker flying ape Amsterdam center 2013 December Turkish hat

Turkije is in Turkije het meest geliefde land en Israël is er het minst populair. Dit blijkt uit onderzoek van het PEW Research Center.

Maar liefst 86% van de Turken heeft een hekel aan de Joodse staat. Slechts 2% koestert positieve ideeën ten opzichte van Israël.

sticker 'Turkish head'Amerika doet het niet veel beter in de peiling uit 2013. Ongeveer 19% vindt het land wel oké, terwijl 73% niet blij is met de VS.

Turken blijken (met 78%) het dolst op hun eigen land en staan in het algemeen negatief ten opzichte van andere naties. Ze doen hiermee recht aan het gezegde dat “de Turk geen vrienden heeft behalve de Turk”, schrijft dagblad Hürriyet.

Iran is, na Israël, het meest gehaat in Turkije. Circa driekwart van de Turken is geen fan van de sjiitische theocratie. Rusland doet het met 73% negatief even slecht als de VS.

Saudi-Arabië is in Turkije het meest geliefd, hoewel slechts 26% van de Turken positief staat ten opzichte van dit olierijke koninkrijk. Iets meer dan de helft van de ondervraagden bleek desalniettemin een hekel aan Saudiërs te hebben.

Terreurgroepen en internationale organisaties weinig geliefd

Turken koesteren negatieve gevoelens jegens internationale organisaties als NAVO (70%) en de Europese Unie (66%). Een kleine meerderheid van de populatie wil echter graag dat Turkije lid wordt van de EU.

Mr Heggie sticker skull satan Turk Amsterdam Spuistraat 2014 November

Extremistische groepen genieten weinig populariteit in Turkije. Ongeveer 85% vindt terreurbendes als al-Qaida en Hezbollah maar niks, een percentage dat maar iets hoger ligt dan dat van de Palestijnse organisatie Hamas (80%). Ruim de helft der ondervraagden keurt zelfmoordaanslagen en ander geweld tegen burgerdoelen af.

De Turkse bevolking bestaat voor ongeveer 98% uit moslims.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>