Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Turk doodt vrouw in gevangenis

sticker Bored Vuer 2014 July Philadelphia girl knife throat crime

In een Turkse gevangenis is gisteravond een 29-jarige vrouw om het leven gebracht door haar echtgenoot. Het misdrijf vond plaats in de provincie Sivas.

Leyla Avci bezocht haar man Metin in de ‘roze kamer’, een ruimte in het cellencomplex waar gehuwde stellen privacy hebben. Er was daar een fruitschaal met een mes aanwezig. Daarmee doorsneed Metin, een veroordeelde moordenaar, de keel van zijn echtgenote. Hij deed vervolgens een zelfmoordpoging door zijn eigen polsen door te snijden.

sticker Noke Amsterdam Amsterdamse Brug 2014 Juni knife girl crime attack

Volgens Todays Zaman is het onduidelijk waarom het echtelijk bezoek in een moord eindigde. Metin Avci zit in de gevangenis van Sivas een celstraf van 16 jaar uit.

In Turkije, net als in veel andere islamitische culturen, is fysiek en seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes min of meer normaal.

Update 21/3: Metin heeft verklaard dat de echtelijke moord samenhing met de verkrachting van Leyla door een neef van hem in 2010, meldt Hürriyet vandaag. De neef was vervolgens door Metin vermoord.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>