Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Kadyrov bij motorclub ‘Nachtwolven’

sticker Brothers in Blood BiB Amsterdam center 2014 May guns crime skull

De grootste motorbende van Rusland heeft Ramzan Kadyrov tot zijn rangen toegelaten. De leider van de Russische republiek Tsjetsjenië maakte dit zondag via Instagram bekend.

De ‘Nochniye Volki’ (Nachtwolven) zouden Kadyrov ingelijfd hebben toen hij ter ere van hen een diner organiseerde, schrijft Moscow Times. De Tsjetsjeen betoonde tijdens de plechtigheid zijn respect aan Nachtwolven-leider Alexander Zaldostanov.

sticker Moscow on tour Amsterdam Center 2013Kadyrov kreeg naar eigen zeggen een club-armband om zijn lidmaatschap te kunnen bewijzen. Er was diezelfde dag bovendien een chapter (afdeling) van de bende opgezet in hoofdstad Grozny.

De Nachtwolven worden beschouwd als de Russische Hell’s Angels. De organisatie komt voort uit het anticommunistische verzet in de voormalige Sovjet-Unie.
sticker Beyond wolves collective Amsterdam juli 2013 wolf

Bendeleider Zaldostanov, ook wel ‘De Chirurg’ genoemd, staat bekend om zijn nationalisme en heeft nauwe banden met president Poetin. De Russische annexatie van de Krim kon dan ook op enthousiaste steun van de motorclub rekenen.

Kadyrov was eerder deze week al in het nieuws nadat hij tijdens een bruiloft zijn telefoon was verloren. Hij liet daarop meer dan duizend feestgangers ondervragen door de politie.

DF

Gerelateerd:

De nieuwe tsaren: corruptie in Rusland

Vergelijking inval Krim met Nazi’s = ontslag

Russen doodden Tsjetsjenen in Turkije

Video: bruid-kidnap leidt tot moord

Opinies en verklaringen over macht in Rusland


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>