Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Triomf van de ‘drugonomie’: ‘Lady in blue’ (Enki Bilal)

enki bilal woman pool
Een van de merkwaardigste elementen van het stripboek ‘Lady in blue’ (Enki Bilal/1986) is het bijgevoegde exemplaar van de Belgische krant ‘De Morgen’. Deze fictieve en ‘toekomstige’ editie bevat onder andere het artikel De triomf van de drugonomie, dat uiteenzet ‘hoe de economische macht van de jaren ’20 van de 21ste eeuw in handen ligt van de in drugs handelende ‘Afro-Pakistaanse koalitie’ en dat zelfs informatika en atoom-olietrusts het nakijken hebben’.

Gister las ik dat de Sahara een nieuwe route is geworden om cocaïne uit West-Afrika te verhandelen voor heroïne uit Oost-Afrika. Hij voert door Tsjaad, Niger en Mali en heeft van zowel cocaïne als heroïne een soort nieuwe valuta gemaakt in deze regio’s. Niet alleen de georganiseerde misdaad verrijkt zich met de drugshandel, maar ook terroristen en anti-regeringsgroeperingen in de Sahel, ten zuiden van de Sahara, worden door drugsgeld gefinancierd’, blijkt uit het VN-rapport.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>