Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Triades leveren meth aan kartel Mexico

sticker gang China Amsterdam center 2014 January tattoos crime

Het Mexicaanse Sinaloa kartel doet zaken met maffiabendes uit Hong Kong. De Aziaten verkopen ingrediënten voor methamfetamine, ook wel ‘crystal meth’ of ‘ice’ genoemd, aan het grootste drugssyndicaat van Latijns-Amerika.

De snel stijgende vraag naar de harddrug veroorzaakt het toegenomen handelsverkeer tussen de bendes, schrijft de South China Morning Post. De syndicaten uit Hong Kong, ook aangeduid met de term ‘triades’, die het artikel noemt zijn ‘Sun Yee On’ en ’14K’.

sticker enjoy poederbaas Amsterdam De Pijp 2013 November drugsDe politie ontdekte de connectie na een grootschalige operatie in de Zuid-Chinese stad Lufeng (Maps). Duizenden agenten arresteerden daarbij onlangs 182 bendeleden en namen drieduizend kilo meth in beslag. Ook de arrestatie van enkele Mexicanen tijden een hanengevecht bij de Filipijnse hoofdstad Manilla op eerste kerstdag duidt op intensievere samenwerking tussen de criminele syndicaten aan weerszijden van de Stille Oceaan.
sticker hell yeah Amsterdam center 2014 January criminal machine-gun

“Deze kartels profiteren van de banden met de Chinese onderwereld omdat de aanschaf van sommige chemicaliën in Mexico en de VS strenger gereguleerd zijn”, zegt professor Robert Bunker. “Bendes uit Hong Kong en China ruilen de ingrediënten voor geld, wapens en munitie, maar gebruiken de connectie ook voor het smokkelen van Aziaten naar Amerika.”

DF

Gerelateerd:

Sinaloa Kartel wil cocaïne uit Medellin

“Clowns” doden drugsbaron Mexico tijdens kinderfeest

Bende Mexico “verovert” stadje op politie

Mexico’s geweld als stripboek: ‘Juan Solo’

Narquitectura: hoe drugsbarons in Mexico wonen

Leger Mexico en drugskartels

Dealers in Rio stoppen verkoop crack

Presidentsverkiezingen Mexico & de kartels

Santiago Meza Lopez: de stoofschotelmaker


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>