Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Verkrachter ‘trouwde’ meisje (14)

sticker Amsterdam center 2013 December 005

Een rechtbank in de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad zal maandag een man vonnissen vanwege ‘ukuthwala’. Deze traditie behelst het kidnappen van een meisje om haar als bruid te nemen.

Mvuleni Jezile (30) ontvoerde een veertienjarig slachtoffer in 2011 en verkrachtte haar in zijn huis diverse malen. De gijzeling zag hij als een ‘huwelijk’, ook al stemden zowel het meisje als haar moeder niet in met de verbintenis. De oma van het slachtoffer en een oom bleken echter te hebben onderhandeld met familieleden van de verkrachter, schrijft IOL-News.

sticker stop violence against children Noire Amsterdam 2013

Jezile is tijdens een eerdere rechtszitting in dit proces – naast verkrachtingen – schuldig bevonden aan mishandeling en mensenhandel. Men verwacht dat hij tot levenslang veroordeeld zal worden.

De ukuthwala-traditie stamt van het Xhosa-volk, maar wordt inmiddels gepraktiseerd door diverse etnische groepen in Zuid-Afrika. Meisjes vanaf acht jaar oud worden slachtoffer ervan. De ontvoering gebruikt men als pressiemiddel in onderhandelingen met de ouders. Zo’n twintig kinderen zouden alleen al in de provincie Oostkaap elke maand in dergelijke huwelijken worden gedwongen.

DF

Gerelateerd:

Verkrachting niet langer beloond

Kinderverkrachter gedood door menigte

Minister: bruid < 15 = seksueel misbruik

Turks kindbruidje (14) doodgeschoten

Christin gedwongen bekeerd tot islam

Vader bruid doodt broer bruidegom

Man bedreigt dochter (12) tijdens bruiloft, komt tot inkeer

Mekka: bruidegom achter tralies tijdens huwelijksnacht

Krant Jemen & politie: “verhaal dood kindbruidje = onzin”


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>