Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Terug-jatten van de gemeente Amsterdam

persoon haalt zout uit container, Amsterdam 1
Zojuist was ik getuige van een intrigerend tafereeltje in de Amsterdamse Rivierenbuurt.

Pal voor het stadsdeelkantoor aan de Kennedylaan stond een geopende zout-container van de gemeente, die men gebruikt om de wegen begaanbaar te houden ondanks de sneeuw.

Een oud vrouwtje met een soort rol-wagen was echter bezig een plastic zak te vullen met het zout, wellicht om haar eigen oprit of tuin te bestrooien.

Wat zou haar ertoe bewegen om op klaarlichte dag pal voor een overheidsgebouw te stelen van de staat? Decennialang belasting afdragen en zien hoe publiek geld systematisch verkwist wordt? Bezuinigingen op de ouderenzorg? Of is het simpelweg de gelegenheid die de dief schept als de pakkans maar laag genoeg is?

DF


Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>