Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Tegels & graffiti van ‘Jest’, Spuistraat

  • 04 jul 14

  • MEDIA

  • 0 reacties

Jest tile June 2014 Amsterdam Spuistraat street-art tegel Holland

Creatievelingen versieren met hun kunst als vanouds de muren rond het Slangenpand, ook al staat dit knooppunt der hoofdstedelijke street-art op het punt te verdwijnen. Een opvallende nieuwkomer in de scene noemt zich ‘Jest’ – of ‘nar’.

Vaak grappige afbeeldingen zie je op zijn vierkante tegels (Engels: tiles), hoewel Jest ook scherven van ovenschalen gebruikt als ondergrond voor zijn – veelal bizarre – schepselen.

Jest tiles series June 2014 Amsterdam Spuistraat gun creatures

Het zijn op het eerste gezicht een soort monsterlijke amoeben, met diverse bekken en hoofden. De kunstenaar weet met behulp van verfspatten een soort diepwerking aan zijn creaties te verschaffen.

tile tegel Jest June 2014 Amsterdam Spuistraat straatkunst monstertje

Er zijn in de Spuistraat behalve deze vreemdsoortige creaturen ook stickers, stencils en graffiti van Jest te vinden. Een revolver is zowel afgebeeld op een tegel als in de vorm van graffiti.

Tile Jest June 2014 creature tegel Amsterdam Spuistraat

Een grote piece van hem wordt ‘belaagd’ door Ox Alien en een tegel is volledig omsingeld door een cordon ‘Bunny’s‘.

DF

Gerelateerd:

‘Jest’ stickers & graffiti in Amsterdam

Tegels: Vegende Hollander, Tek & Boba Fett

‘Tiles’ & andere street-art plaksels in Spuistraat

graffiti Lastplak Jest Amsterdam 2014 June combo Spuistraat
graffiti Jest June 2014 Amsterdam Spuistraat revolver gun weapon
tegel Jest straatkunst June 2014 Amsterdam Spuistraat schepsel
Tiles Jest Bunny Brigade June 2014 Amsterdam Spuistraat
tile Jest revolver June 2014 Amsterdam Spuistraat pistol gun
tile Jest June 2014 Amsterdam Spuistraat street-art

Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>