Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Taliban steunt Islamitische Staat

grenade sticker Arab 2014 May Amsterdam center terror weapon bomb

De jihadisten van Islamitische Staat (IS) hebben er een nieuwe bondgenoot bij: de Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP). Deze Pakistaanse terreurbeweging, die ook in buurland Afghanistan opereert, verklaarde dit zaterdag. 

Gewapende groepen in de regio moeten IS helpen met het opzetten van een kalifaat, vinden de soennitische fundamentalisten. De steunbetuiging volgt op een machtswisseling bij de met IS concurrerende terreurbende al-Qaida. Mondiaal leider Ayman al-Zawahri benoemde Asim Umar, een voormalig Talibancommandant, tot nieuwe ‘emir’ van Zuid-Azië. Experts vrezen dat IS de verdeeldheid binnen de Taliban uitbuit om macht te verwerven in het gebied.

sticker ISIS inc 2014 June Amsterdam North NDSM terror iraq syriaIS-activisten zijn volgens persbureau Reuters gespot in de Pakistaanse stad Peshawar, waar zij propaganda voor hun islamitische heilstaat maakten. Vlaggen van de terreurbeweging zouden ook zijn waargenomen tijdens protesten in het Indiase deel van Kasjmir.

sticker god allah mohammed boodschapper islam Amsterdam south-east 2013 january Hizb.nl

Het vertrek van forse aantallen Amerikaanse militairen en hun bondgenoten uit Afghanistan kan daar, en in buurlanden, tot een opleving van het geweld leiden. Experts vrezen dat onder meer het sinistere Haqqani-netwerk het machtsvacuüm zal proberen op te vullen.

DF

Gerelateerd:

Verkrachting ‘wapen’ tegen christenen

Doden bij onderlinge strijd Taliban Pakistan

Worden Irak & Syrië een nieuw ‘Af-Pak’?


Tags:        |      |      |   

2 reacties

 1. Ha Likoed,

  Niet alle fundamentalisten willen hetzelfde denk ik, in elk geval verschillen de methoden die de verschillende stromingen bereid zijn toe te passen.

  Dank voor je reactie!
  David

 2. Wat maar weer aantoont dat alle moslimfundamentalistische terreurorganisaties hetzelfde willen.

  Bij twijfel, doe de eendentest en je weet het: als het kwaakt als een eend …..
  http://likud.nl/2014/10/isis-en-de-eendentest/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>