Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Taliban arresteert hond

sticker dog-man Amsterdam 2014 October hond

Afghaanse strijders van de Taliban hebben een hond gevangen genomen. Het dier zou bij een Britse elite-eenheid horen en zijn buitgemaakt tijdens een mislukte NAVO-actie in december.

Viervoeter ‘Colonel’ wordt als een trofee getoond in een filmpje dat te zien is op The Daily Mail.

sticker Fier dog sunglasses Amsterdam North 2013 September ndsmElite-eenheden als Special Air Service (SAS) en Special Boat Service (SBS) gebruiken de dieren voor verkenningsmissies. De hond was daarom ook uitgerust met een camera en een zaklantaarn. Het beest zou ook in bezit zijn geweest van geweren en handgranaten.

Het Britse ministerie van defensie wilde geen commentaar leveren op de activiteiten van zijn troepen in Afghanistan. “We kunnen de nationaliteit van het dier niet bevestigen.”
sticker propaganda dog Amsterdam

Het leger van Groot-Brittannië gebruikt honden sinds de Eerste Wereldoorlog, indertijd vooral als boodschapper. De strijdkrachten zouden er inmiddels elf duizend ‘in dienst’ hebben.

Dierenactivisten zijn woedend over de inzet van de beesten in oorlogsgebieden.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>