Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Taliban: ’500 boerka-zelfmoord-bommen’

sticker peace dove bomb missile Utrecht 2013

Een diplomaat van de Pakistaanse terreurbeweging TTP, of ‘Tehreek-i-Taliban’, heeft dreigende taal geuit naar de regering. Maulana Abdul Aziz beweerde dat er in Waziristan en andere stamregio’s “minstens 400 tot 500 vrouwelijke zelfmoordterroristen” klaarstaan.

Volgens Aziz is zijn organisatie vooral geïnteresseerd in het invoeren van de sharia, schrijft Dawn. “Het is een natuurwet dat mensen naar de wapens grijpen als ze hun rechten niet krijgen”, vertelde hij een gehoor van 1300 studentes in Islamabad.
sticker peace bomb Amsterdam center 2013

“Als het leger wapens en gevechtsvliegtuigen inzet, heeft de Taliban zelfmoordterroristen. Daar is niet tegen te vechten”, verklaarde Aziz, “want zij vernietigden zelfs de Amerikaanse macht in Afghanistan.”

‘Zwaar overdreven’, noemde de directeur van het Instituut voor Vredesstudies Muhammad Amir Rana het aantal vrouwelijke zelfmoordterroristen waarover de TTP zegt te beschikken. “De regering heeft het moeilijk omdat de Taliban een voorsprong bezit in de propagandaoorlog. Vrouwen zijn ingezet als zelfmoordterrorist, maar niet erg vaak.”

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>